AZ KAYNAK İLE ÇOK HİZMET

HAYATIN HER ALANINDA YAŞANABİLİR ELAZIĞ OLUŞTURMAK İÇİN ŞEHRİ ŞANTİYEYE ÇEVİREN ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI, HIZLI VE GÜVENLİ ULAŞIM İÇİN MODERN BULVARLAR İNŞA ETMEYE DEVAM EDİYOR

AZ KAYNAK İLE ÇOK HİZMET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldiği günden itibaren hayatın her alanında şehir yaşamını kolaylaştıran ve modern hale getiren hizmetleri bir bir hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  modern ve kaliteli bir ulaşım ağı oluşturma hedefi doğrultusunda da projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Başkan Şerifoğulları;  şehir genelinde bir yandan yeni cadde ve bulvarları halkımızın hizmete sunarken, bir yandan da mevcut yollarda genişletme ve yenileme çalışmalarını da sürdürüyor.

KALICI VE KÖKLÜ ÇÖZÜMLER

Asfalt serim, bakım ve onarım çalışmalarıyla şehrin ulaşım ağını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, altı aylık dönemde toplam 338.394,51 metrekare asfalt serimi ile 12.029,00 metrekare kaldırım ve 7.659,00 metre bordür çalışması gerçekleştirdi.

Elazığ’ı bulvar, cadde ve sokaklarıyla çok daha konforlu bir kent haline getirmek amacıyla yürütülen çalışmalarla, şehir, trafik konusunda kalıcı ve köklü çözümlerle geleceğe hazırlanıyor.

BAŞKAN HEP SAHADA

Çalışmaları yerinde incelemek için sürekli sahayı gezen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Tüm birimlerimizle disiplinli ve uyumlu bir şekilde hareket ediyor, Elazığ'ı geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

İTFAİYE KAVŞAĞI YENİDEN

Çalışmalar kapsamında şehrin, doğu bölgesiyle bağlantısını sağlayan ve Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu artan İtfaiye Kavşağı da yeniden düzenlendi. Kavşakta gerçekleştirilen geometrik düzenleme, sinyalizasyon sistemi ve yaya geçidi düzenlemesi ile trafik akışı rahatlatıldı.

YAHYA KEMAL CADDESİ’NE YENİ KİMLİK

Yine şehrin ana arterleri arasında yer alan Yahya Kemal Caddesi’nde yol genişletme ve yenileme çalışmalarında da sona gelindi. Yoğun bir trafik akışına sahip olan cadde, 4 şeritten 6 şeride çıkarıldı.

CADDE VE SOKAKLAR YENİLENİYOR

Ulukent-Doğukent Mahalleleri arasında bağlantı sağlayan Mimar Sokak, gerçekleştirilen istimlak çalışmalarının ardından 800 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğinde 6 şerit olarak hizmete sunuldu.

Ulukent Mahallesi Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi bağlantısını sağlayan 500 metre uzunluğundaki Veysel Karani Sokak da 6 şerit olarak düzenlendi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen asfalt yenileme ve yama çalışmaları kapsamında da Sürsürü Mahallesi Yaşam Sokak, Meriç Sokak, Buhara Sokak, Ulukent Mahallesi Kaptan-ı Derya Caddesi ve bağlantı yolları, Hicret Mahallesi Yasemin Sokak, Galericiler Sitesi-Tofaş Kavşağı arası servis yolu, Final Akademi Okulları bağlantısı sağlayan imar yolları, Ataşehir Mahallesi Kibar Sokak, Şeyh Edebali Sokak, Mustafapaşa Mahallesi Ömer Sanaç Caddesi, Göçmen Sokak gibi şehrin dört bir yanındaki alanlarda cadde ve sokaklar yenilendi.

HARPUT’A OTOPARK

Öte yandan Harput’ta başlatılan kapsamlı çalışmalarla mevcut otopark alanlarının genişletilmesi ve yeni açılan otopark alanlarıyla tarihi beldede otopark ihtiyacı da giderilmiş oldu.

Şehir merkezindeki trafik yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla başlattıkları çalışmaları ara vermeden sürdürdüklerini kaydeden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehirlerin can damarı niteliği taşıyan ulaşım hizmetleri kapsamında şehir içi trafik sorunlarına çözüm üretmek ve sorunları asgari seviyeye indirmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Daha kaliteli, konforlu ve yaşanabilir bir şehir hedefiyle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Şehrin dört bir yanında ekiplerimiz çalışmalarını devam ettiriyor" şeklinde konuştu.

AZ KAYNAKLA ÇOK HİZMET

Göreve geldiği günden itibaren tüm çalışmaların takibini bizzat sahada yaparak yerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Tüm müdürlüklerimizin yürüttüğü çalışmaları yerinde gözlemlemek için bizler de sürekli sahadayız. Elazığ’ın her köşesine aynı duyarlılıkla dokunmaya gayret ediyor, hiçbir sorunu ertelemeden, sorunların üzerine giderek, çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Tüm birimlerimiz ile disiplinli ve uyumlu bir şekilde çalışıyor, şehrimizi geleceğe en güzel şekilde hazırlamaya gayret gösteriyoruz. Tabi bunları yaparken, tasarrufa ve kaynakların verimli kullanılmasına büyük önem veriyoruz. Az kaynakla çok hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.