AYLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Elazığ Belediye Başkanı  Şahin Şerifoğulları ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Yaşar Doğan'ın davetli konuşmacı ve onur konuğu oldukları aylık toplantı 2,5 saat sürerken toplantıda Elazığ için iki önemli konu üzerinde duruldu.

AYLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık sektörü ve özellikle diş hekimliği hizmetlerindeki gelişmeler için bilgilendirme sonrasında STK başkanlarının sorularını cevaplayan Prof. Dr. Yaşar Doğan en önemli sorunun yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanamaması olduğunu belirtti.

Toplantıda sağlık ile ilgili acil ihtiyaç olan Kan Işınlama Cihazı konusunda ilgili kurum kuruluşlarla görüşülerek mevcut durumun tespitinden sonra strateji belirleyip çözüm arayışlarına karar verildi.

İkinci konu Belediye hizmetler konusunda Şahin Şerifoğulları’nın samimi açıklamaları ve davranışları dikkat çekti.

Göreve geldikleri süre içerisinde Vali, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Parti Başkanları  ve Milletvekilleri ile  işbirliğinde çalışarak bazı konularda iyi işlere imza attıklarını belirtirken Şahin Şerifoğulları aynı zamanda STK başkanlarının sorularına da cevap verdi.

Araştırma Hastanesine giden yolu 6 şeride çıkararak hastaneye ulaşımı hızlandırdıklarını ve trafik sorunu hafiflettiklerini, kalıcı fuar alanı yerinin belirlendiğini ve ihale sürecin başlatıldığını, mahalle ziyaretlerinde insanlarla istişarelerde bulunarak ihtiyaçları yerinde tespit ettiklerini, kuzey imar yolu, mobilyacılar sitesi, gıda toptancıları sitesi gibi konularda çalışmaların bitirilme aşaması vurgulandı. Elazığ’ın çok önemli sorunu olan altyapı konusunda da kararlılıklarını ifade eden Şerifoğulları,Şehrin sorunlarını çözmeye çalışırken kaygıları değil gönül belediyeciliği ilkesini ön plana çıkardıklarını belirtti.

Toplantıda TOBB Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından hazırlanan Elazığ İl ve İlçeleri Ekonomi Raporu katılımcılara dağıtılırken, Elazığ’ın geleceğe hazırlanmasında katılımcılara görüş ve öneriler anketi uygulanarak ORTAK VİZYON oluşturulması süreci başlatıldı.

STK Platformunun 2019 yılında yaptıklarını özetleyen dönem sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker;“Elazığ’ın STK kuruluşlarını ilgilendiren tüm sorunlarına müşteki olduklarını ve müdahale ettiklerini açıkladı.

Peker,“İşini kaybedenlerin haklı eylemlerine katıldık, basın açıklamaları yaptık ve hakları verilmeyenlerin haklarını almalarına yardımcı olmaya çalıştık. Diyarbakır’daki annelerin yanında durduk, sesleri olmaya çalıştık, kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunarak yardımcı olacaklarımızı belirttik. İlçelere ziyaretleri yaptık ve oralarda insanları dinleyerek kendilerine yardımcı olmaya çalıştık. Yeri geldi sokaktaki kavgalarda arabuluculuk yaptık. Kurum ve kuruluşlarımız ile STK’ların düzenledikleri etkinliklere katıldık. Şu anda Elazığ’ın Sayın Valimizin başlattıkları Elazığ’ın tanıtımına katkı sunmak ve kışın aç kaldıkları için Harput’a gelen yaban hayvanlarının avlanmasını  önlemek için bir proje uyguluyoruz. Sivil hareket sosyal adalet projesi kapsamında toplumsal sorunları izliyor, soruyor ve ilgililere iletiyoruz. Elektrik faturalarındaki dağıtım ücretlerine itiraz için toplantılar yaptık. Destek olan tüm yerel inisiyatiflere teşekkür ederiz. Biz sadece idari kadrolara atamalara müdahil olmadık ki bu konuda eleştirildik. Oysa idari kadrolara atamalara müdahale etmek STK ların işi değil diye düşünüyorum.” dedi.

STK PLATFORMU AYLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA AŞAĞIDAKİ KONULARDA MUTABAKATA VARILDI

İlimizde Harput Sosyal Bilimler Üniversitesi adıyla bir devlet üniversitesi kurulması için girişimlerin başlatılması. Sağlık sektöründe yaşanan sorunlar ve özellikle yardımcı eleman ile yoğunlaşma probleminin çözümünde paydaşlar işbirliğinde arama toplantıları yapılması ve çözümler üretilmesinde farkındalık sağlanması. Harput yöresinin turizm yanında derin kültürü ve inanç potansiyeliyle de değerlendirilmesi. Sağlıklı yaşam için bisiklet kullanım alışkanlığını kazandıracak etkinliklerin Elazığ Belediyesi ile işbirliğinde düzenlenmesi. Yeşil bir Elazığ ve Türkiye için 11 Kasım Ağaçlandırma kampanyasına katılım ve mevcut park-bahçelerin sulama ile bakım hizmetlerinin düzenli yürütülmesi. İşsizlik sorununun çözümüne katkı için ilimizde projeler yürütülmesi. (Bülten Haber)