ALTI ÜSTÜ İNSAN HİKÂYELERİ

ALTI ÜSTÜ İNSAN HİKÂYELERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı ‘Devran’ adlı öyküsü Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenmiş.  Tiyatroyu izleyenler arasında kimler var kimler… Siyasi iş birliğini sürekli olarak inkâr eden CHP’li isimlerden tutun da Kadir İnanır’a kadar geniş bir yelpaze var izleyiciler arasında.

Gösteriyi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ile Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan birlikte izlemişler.

Genel seçimlerde aleni, yerel seçimlerde ise Millet İttifakı'nın gizli destekçisi olan HDP ile adı konmayan işbirliklerini her fırsatta ortaya koyan CHP'lileri buluşturan gösteriyi izleyenler arasında Kadir İnanır da vardı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, CHP'li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de oyunu izledi.

Daha önce de birçok kez aleni ya da örtülü birbirlerini destekleyen, 7 Haziran seçimlerinden sonra "Birlikte iyi salladık" diyen CHP ve HDP'liler son zamanlarda bu işbirliğini gizlese de Kenter Tiyatrosu'ndaki manzara 'Devran'ları (Alınyazısı) birlikte yazılmış bir kere dedirtti.

Bu olay karşısında bazı kesimler, “efendim ne var bunda. Selahattin Demirtaş’ın hiçbir siyasi içerik taşımayan ve sadece insan hikâyelerinden oluşan bir kitabından alıntılar yapılmış. Siyasi mesaj taşımayan ve sanat içerikli bir programa CHP’lilerin katılmasından doğal ne olabilir ki”  diyorlar.

Bizler de diyoruz ki; “Öcalan’ın heykelini dikeceğiz” diyen ve PKK’yı terörist değil silahlı bir halk hareketi diye tanımlayan Selahattin Demirtaş’ın yazdığı insan hikâyelerinde siyasi içerik yoktur diyenler ya siyasi mesajdan ya da insan hikâyelerinden bir şey anlamıyorlar.

Kendilerinin sözüm ona Kürt halkının sorunlarını çözme olarak tanımladıkları, esasta ise küresel güçlerin paralı piyonluklarını yaptıkları siyasetin merkezinde insani duygular değil, öldürmeye ve kana dair hikâyeler vardır. Demirtaş’a, saz çalıp insani öyküler yazan bir portre çizme gayreti, PKK’yı ve mücadelesini meşru gösterme ve demokratik bir hareketmiş gibi gösterme arzusudur.

Eğer HDP, gerçekten Kürt halklarının gerçek anlamda haklarını savunan bir siyasi hareket olmak istiyorsa yapacağı tek şey vardır. O da PKK’yı terör örgütü ilan edip arasına mesafe koymaktır. HDP bunu yapsın yeter. Sonrasında ne saz çalmaya ne de zorlama insan hikâyeleri yazmaya gerek kalmaz.

Hele hele hikayeleri topladığınız kitabın adını; Ankara'da 13 Mart Pazar akşamı düzenlenen ve 35 sivilin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren terörist Seher Çağla Demir’in adını çağrıştıran “seher” adını koymuşsanız bunda ne hümanizm ne de insani değer aramak gaflettir, dalalettir.

Sözümüz o ki CHP’yi anlarız HDP ile kol kola olmasını ama İyi Parti ve  Saadet Partisine ne demeli. Sizin vicdanınız sızlamıyorsa bu tablo karşısında. Bizim de size edecek bir duamız yok. Allah ne yapacağını iyi bilir…