AKSA EZİYETİ TAM GAZ

DEPREM VE PANDEMİ SÜRECİNDE YETKİLİLERİN, FATURALARIN ERTELENECEĞİ VE BU SÜREÇTE DOĞALGAZ KESİMİ VE ABONE İPTALLERİ YAŞANMAYACAĞINA DAİR AÇIKLAMALARINA RAĞMEN AKSA, HEM GAZI KESİP HEM DE ABONELERİ İPTAL EDEREK YENİ ABONE ÇIKARTILMASI İÇİN VATANDAŞI ZORLAMASI TEPKİLERE SEBEP OLUYOR

AKSA EZİYETİ TAM GAZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi ve pandemi sürecinde faturaların ertelendiği ve kapalı olan işyerlerinin mağduriyet yaşamayacağına dair açıklamalara rağmen, AKSA’nın uzun süre kapalı olan ve tüketimin olmadığı abonelerin doğalgazını kesmekle kalmayıp abonelerini iptal ettiği ve yeni abone için de 70 bin TL para talep ettiği iddia edildi.

ALİKENT ESNAFI MAĞDUR

Ocak ayında yaşanan deprem ve ardından yaşanan pandemi sürecinde iş merkezleri kapatılmıştı. İlimizin başta İzzetpaşa pasajı olmak üzere birçok AVM ve iş merkezleri de İl Pandemi Kurulunun aldığı kararlar çerçevesinde kapatılmıştı.

Kapanan iş merkezlerinden biri de Hürriyet Caddesi ile Hürriyet Meydanı arasında bulunan  şehrin eski, köklü esnaf ve iş adamlarının bulunduğu Alikent Pasajı idi.

Özellikle gayrimenkul, canlı hayvan ve besicilik ile sigorta ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren 40 işyerinin bulunduğu Alikent işhanı esnafları, uzun süre kapalı kalan işyerleri dolayısıyla ekonomik sıkıntı yaşamakla kalmıyor, AKSA’nın uygulamaları ile tükenmenin eşiğine gelmiş durumdalar.

4 BİN TL BORÇ YÜZÜNDEN

Mart ayında İl Pandemi kurulu kararıyla işyerlerini kapattıklarını, kapalı olan işyerlerinden  dolayı AKSA’ya tüm iş hanını besleyen aboneye ait gazı kesmeleri taleplerinde bulunduklarını belirten esnaflar, o gün itibarıyla iş hanını AKSA’ya 4 bin  TL borcu olduğunu, yetkililerin doğalgaz faturaları ertelendi açıklamaları gereği kendilerinin bu borcu ödemediklerini ancak haziran ayı için doğalgazı açmak için gittiklerinde borcun 6 bin  TL’ye çıktığını öğrendiklerini belirterek şunları söylediler:

“Bizler İşhanı yönetimi olarak gecikme faizi ile birlikte 6 bin TL’ye ulaşan borcumuzu ödeyerek gazın açılması talebinde bulunduk. Ancak AKSA yetkilileri, Alikent İşhanı’nın abonesini iptal ettiklerini ve yeni abone çıkarmamız gerektiğini belirttiler. Yeni abone için ise bizlerden 70 bin TL gibi bir para  gerektiğini ifade ettiler.”dedi.

YETKİLİLERİN AÇIKLAMASI BOŞ MUYDU?

Deprem ve Pandemi sürecinde AKSA’ya ait faturaların ertelendiği ve vatandaşların mağdur edilmeyeceğine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili Bakanlık ve Valilerin açıklamaları bulunduğunu, kendilerinin  de bu açıklamalar çerçevesinde zaten kapalı olan işyerlerinin faturalarını ödemediklerini ve ertelediklerini belirten esnaflar, AKSA’nın tüm bu açıklamaları yok sayar bir üslupla kendilerinin borçlarını yasal faizi ile birlikte tahsil etmek yerine yeni abone çıkartılması ve 70 bin TL para yatırılması konusundaki beyanları ile Alikent iş hanı esnafının zaten zor durumda olan ekonomik hayatının tümüyle bitme ve yok olmayla karşı karşıya geldiğini ifade ediyorlar.

BULUT AİLESİNİN DE İŞYERLERİ VAR

Şehrin en eski ve önemli bir iş merkezi olan ve aralarında Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un babasından aileye kalan işyerlerinin de bulunduğu Alikent İş merkezi esnaflarının yaşadığı mağduriyeti bire bir vatandaşlarında yaşadığını belirten çarşı esnafları, deprem ya da farklı bir sebeple farklı bir eve taşınan vatandaşın doğalgaz aboneliğinin yeni binasına taşıma imkânı verilmediğini, önceki aboneye ait depozitodan az bir miktar ödenip gerisinin şirkete kaldığını, yeni abone çıkarma şartı sebebiyle de 400 TL gibi bir ücret alındığını iddia ediyorlar.

ELAZIĞ ELAZIĞ OLALI…

AKSA firmasının vatandaşlara imzalattığı protokol ve yasal sözleşmelere küçük yazılarla yazılan ve hemen hemen hiç bir abonenin okumadan imza attığı sözleşmeyi tüm bu olumsuzlukların yasal dayanağı olarak gösteren ve bir nevi vatandaşı kendi şartları ve kuralları içine hapseden bu yaklaşıma vatandaşın yorumu ise çok anlamlı.  Vatandaşlar, AKSA ile yaşadıkları sorunlar için “Elazığ, Elazığ olalı böyle zulüm görmedi” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

AKSA NEDEN DOKUNULMAZ BİR KURUM?

AKSA şirketinin vatandaşları mağdur eden ve yetkililerin açıklamalarını ve vatandaşların lehine olan uygulamaları yok sayan bu tutumunun, denetçi kurum ve bakanlıklar ile siyasilerin de gündemine girmemesine bir anlam veremediklerini belirten yetkililer, kurumun bu tür uygulamalarının faturasının sonuçta Ak Parti’ye ve yerel siyasetçilere çıkacağını ifade ederek, vatandaşın patlama noktasına geldiğini belirtiyorlar.