BÜROKRASİ SALTANATI

Geçtiğimiz günlerde Vali Erkaya Yırık'ın gerçekleştirdiği  İl Koordinasyon toplantısında ortaya çıkan tablo, il bürokratlarının kendi görev ve yetki alanlarında başarılı olmak şöyle dursun kendi potansiyelleri, imkânları, başladıkları, tamamladıkları ancak sonradan unuttukları birçok yatırımdan bile haberdar olmadıkları gerçeği oldu.

BÜROKRASİ SALTANATI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde her ne kadar günah keçisi olarak siyasiler öne çıkar ve herkes milletvekillerimize yükleniyor olsa da şehrin asıl aktörleri ve şehre zafere ya da hezimete götürecek a takımı bürokratlardır.

Şehir siyasilerin ufku, vizyonu ve kabiliyetleri ile değil, bürokratların bu özellikleri ile öne çıkar ya da geride kalır. Siyasiler Ankara’da şehir için bazı kararlar alsa da bunun şehre pozitif yansımasını ve bire bin katarak bereketlendirecek ve teşmil edecek bürokratlardır.

Meşhur sözdür: En kötü yasa iyi yöneticinin elinde inanılmaz güzel hizmetlere, en iyi yasa beceriksiz yöneticinin elinde çok kötü hizmetlere dönüşebilir.

Savaşlarda kesin zafer nasıl süngünün ucundaysa, illerdeki başarının anahtarı da formülü de il bürokratlarının elindedir.

Görünen o ki Ak Parti’nin atadığı bürokratlar, misyonu yüceltme yerine kendilerini yüceltme ve öne çıkarma gibi bir açmazın ve yanlışın içine düşmüşlerdir.

Herhangi bir kontrol, denetim ve hesap sorma mekanizması da olmadığı ya da çalıştırılamadığı için bürokratlarımız kendilerini dokunulmaz ve hesap vermez konumunda gördükleri için ipin ucu kaçmış ve şehrin kaderi ve rotası rastgele esen serseri rüzgârların insafına terk edilmişti.

Bu yazılarımız herhangi bir bürokrata ve isme yönelik eleştiri değildir.  Zira tüm bürokrasi, başarısızlık hikâyelerini başarı destanı olarak sunma uyanık ve açıkgözlülüğünü gösterme noktasında yarış halindedirler. Tabi ki Vali Erkaya Yırık’a kadar. Umarız bu sarmal artık son bulur ve şehir kurtulur.