BİLDİĞİN GİBİ DEĞİL..

BİLDİĞİN GİBİ DEĞİL..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ne diyordu Ali Kınık

“Eskiden bir adım vardı

Ümidim, feryadım vardı

Şimdi ben o ben değilim

Yolumu bilmiyorum

Ölmüyor gülmüyorum

Bu hayat yordu beni

Bildiğin gibi değil”

Ali Kınık bu şarkısıyla 2020 yılının tasvirini yapmış sanki. Kötü başladık ve devam ediyoruz 2020 maceramız. Önce 24 Ocak depremi, ardından İblib’ten gelen şehit haberlerimiz ve son olarak dünyayı kavuran korona virüsü.

Bunlara ilaveten ve herkesin kendi yüreğinde yaşadığı ya da yaşattığı hüzünler, acılar, ayrılıklar ve vedalar… Ve hepsinin yekûnu büyük bir mutsuzluk, boşlukta yaşama ve hatta yaşamaktan yorulma…

Közde ve sobada kaynayan sudan çay içip kekler yemeği geçtik, termos çaylarına ve iki kelam muhabbete bile hasretiz artık. Hafta sonlarının güneşli ve parlak günlerinin huzuru ile yapılan doğa yürüyüşleri ve seyahatleri de çıktı hayatımızdan. Beğendiğiniz radyo frekansında çalan şarkılardan fal da tutamıyor, sonraki şarkı senin diyeceğimiz bir canımızı bulamıyoruz yanı başımızda..

Dedik ya 2020 iyi gelmedi bizlere.. Geride daha neler var, dağın ardında nelerle karşılaşacağız çok belli değil.

11 Eylül'ü bilen kâhin Baba Vanga'nın, koronavirüs kehaneti kan dondursa da,  Corona hepimizin üzerinde olacak ve hepimizi tehdit edecek dese de her türlü tedbirimizi alıp keIime anIamı oIarak ferahIamak, genişIemek, sevinmek, açıImak manalarına geIen “İnşirah” suresindeki ayetlerine sığınmak en doğru olanı..

“ Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.  Evet, o zorlukla beraber bir kolaylık var!  O halde boş kaldığında yine kalk yorul!- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!”

Rabbim, göğsümüzü inşirah suresindeki gibi aç. Kalbimizi her türlü keder ve sıkıntıdan kurtar ve genişlet. Senin yardımın ve inayetine muhtacız. Bizi bize bırakma. AMİN…