Ak Partili vekillerden, Gürsel Erol'a Sert Tepki

Kanal 23 ekranlarında yayınlanan, Zülfü Bal'ın sunumuyla ve Avukat Cengiz Gülaç'ın yorumladığı 'Gece Görüşü Objektif' programının özel bölümünün konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol olmuştu. Milletvekili Erol programda AK Parti Elazığ Milletvekillerinin Elazığ'da yapılan hiçbir resmi törene katılmadıklarını iddia etmişti.

Ak Partili vekillerden, Gürsel Erol'a Sert Tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar ve Zülfür Demirbağ konuyla ilgili ortak bir basın açıklaması yayımladı.

Yayımlanan açıklama şöyle:

“Av. Cengiz Gülaç’ın ve Zülfü Bal’ın hazırlayıp sunduğu Gece Görüşü Objektif adlı programda CHP Milletvekili Gürsel Erol asılsız iddialarda bulunmuştur.

Adı geçen programda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ve resmî programlara AK Parti milletvekillerinin katılamamış olması ile ilgili (geçmişte yaptığı gibi) aslı olmayan, son derece düşük profilli iddialarda bulunduğu görülmüştür.

Bu iddiaya göre: Elazığ AK Parti milletvekilleri olarak bizler bu tür özel gün resepsiyonlarına Mustafa Kemal Atatürk ile problemlerimizden dolayı katılmıyormuşuz!!

Gürsel Erol bizleri bu konuda problemli görüyormuş!!

Öncelikle şunların bilinmesini istiyoruz:

- Biz Cumhurbaşkanımızın davetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhuriyet resepsiyonuna katıldık.

Cumhurbaşkanlığı en üst makamdır. Bizlerin Cumhurbaşkanın davetine icabeti zorunludur.

Protokol kuralları gereği davete icabette üst makam önceliklidir. Bu herkesçe bilinen bir devlet geleneğidir.

Kendisinin Atatürk’ün makamının devamı olan Cumhurbaşkanlığının davetine icabet etmeyip Elazığ’a gelerek  siyasi malzeme ve rant peşine takılmış olması manidardır.

Atatürk’ün ruhu devrettiği makamda yaşıyor! Önce ona saygılı olması gerekir!

Yukarı da bahsettiğimiz bu basit protokol kuralını Gürsel Erol bilmiyor olabilir mi? Elbette biliyor. Peki bu ve benzeri açıklamalarıyla ne yapmak istiyor?

Yapmak istediği şey gayet açık. Yapacak işi zaten yok. Söyleyecek sözü bitiyor. Sermayesi hızla tükeniyor. Bir yolunu bulup gündemde  kalmak için yeni tartışmalar açmak istiyor.

Bilinmesini istiyoruz ki;

- Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili ne dün ne de bugün arkadaşlarımızın hiçbirinin bir problemi olmadığı gibi, bundan sonrada ülkü birliğimiz devam edecektir.

Peki, Gürsel Erol bunu bilmiyor mu? Elbetteki biliyor! Ama bizleri Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili problemli göstermek için ulu orta konuşmaktan da imtina etmiyor. Gereksiz tartışmalardan medet umuyor. Kendisi buralarda bir siyasi kazanç elde ettiğini zannediyor.

Gürsel Erol’un haksız eleştirisi klasik CHP zihniyetinin hala yaşadığını gözlerimizin önüne seriveriyor. Ayrıca statükocu, bağnaz, baskıcı ve hiçbir ahlaki değeri olmayan CHP’yi bizlere yeniden hatırlatmış oluyor.

Akıllara şu soru geliyor: CHP’liler milletin değerleriyle barışıyoruz, geçmişte bu konularda hata yaptık vs... diyerek takiyye mi yapıyor?

Elinde hiçbir yetki olmadığı halde bu kadar pervasızlaşan bir aklın ilerde güç ve imkana ulaştığında nasıl canavarlaşa bileceğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz!

Bu toplum Atatürk üzerinden siyaset yapılmasından bıktı. Atatürk’ün istismar edilmesinden bıktı. Kimse Atatürk’ü siyasetine alet etmesin!

Hiç kimsenin gereksiz ve basit gündemlerle kamuoyunu meşgul etmesinin bir anlamı yok.

Nasıl ki biz Gürsel Erol’un dini bayramlaşma programlarından hareketle Erol’un İslam ile ve müslümanlarla problemi olduğunu söylemiyor isek aynı hassasiyeti kendilerinden de bekliyoruz.

Aynı mantıkla çıkıp Gürsel Erol dini bayramlarda nerede? Kendisinin müslümanlar ile İslam ile problemi var demek zor değil. Ama biz kendimize yakıştırmayız!

Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak değeridir. Ve CHP’nin tekelinde değildir.

Kamuoyuna ve basınımıza saygılarımızla.” İfadeleri yer aldı