ELAZIĞ SAHİPSİZ DEĞİL

ELAZIĞ SAHİPSİZ DEĞİL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ne yazık ki dilimize pelesenk ettiğimiz bir ibaredir “Elazığ’ın sahibi yok” cümlesi… Gerçeğin ta kendisi midir bu cümle yoksa öğrenilmiş çaresizlik emaresi mi bilinmez; fakat genellikle negatif duyguların yoğunluğuyla dudaktan dökülür... Neyse ki son zamanlarda anlamını ve son kullanım tarihini kaybetmek üzere…

Bu tür olumsuz cümlelerin şehre hiç bir faydası olmadığını bile bile kullanmaya devam etme ısrarından da vazgeçmek gerek diye düşünüyoruz.

Ne demiş Gandhi;  “Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür… Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür… Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür… Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.”

Hani dememiz o ki düşünülmeden söylenilen sözler bir yerde kaderimiz hem de kötü kaderimiz olabiliyor.

Şunu bilmek gerekir ki şehrin kaderinde önemli evreler ve gelişmelerin en önemli itici gücü siyasi irade ve hükümetlerin şehirlere yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerdir.

Bu konunun bir numaralı muhatapları ve takipçileri de milletvekilleridir. Son dönemde bu misyonu büyük bir gayret ve titizlikle takip eden milletvekillerimizden biri de Ak partili Metin Bulut oldu.

Aleyhine oluşturulan Elazığspor algısına rağmen tüm bu çevreleri ters köşe ve mahcup eden adımlarıyla Elazığspor için gerçekleştirdiği hamleleri  ile şehrimizi tesisler zengini yapan Bulut, şehrin ticari gelişimini de ihmal etmemiş ve yeni yatırımcıların şehrimize gelmeleri için de yoğun bir çalışma ortaya koymuştu.

İlimize gelen yeni yatırımcılara tahsis edilecek arazi konusunda da duyarlılığını gösteren Metin Bulut, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk ile birlikte TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u ziyaret ederek mevcut OSB’nin genişletilmesi ile ilgili yeni bir girişimde daha bulundu.

Şehrin can damarı olan ekonominin gelişmesi ve işsizliğin bir nebze de önüne geçilmesini sağlayacak bu adından ötürü milletvekilimizi tebrik ediyoruz. Ancak bir gerçeğe daha parmak basmak istiyoruz.

OSB’ye geçmişten beri idarenin uhdesinde olan ya  da yatırım için iş adamlarına tahsis edildiği halde hala atıl durumda olan ya da oldukça hoyratça tahsis yapıldığı için içinde üzüm bağları ve uçsuz  bucaksız meyve bahçeleri yapılan arazilerin de yeniden gözden geçirilip tahsislerinin güncellenmesi  gerektiğini düşünüyoruz.