AK PARTİ, YILDIRIM'A EMANET

65 GÜN SÜREN SANCILI BEKLEYİŞ SONA ERDİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GÖRÜŞME YAPTIĞI ÜÇ İSİM ARASINDAN İŞ İNSANI ŞERAFETTİN YILDIRIM'I AK PARTİ ELAZIĞ İL BAŞKANI OLARAK ATADI

AK PARTİ, YILDIRIM'A EMANET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun bir bekleyişin adından Ak Parti İl başkanlığı koltuğu sahibini buldu. Ak Parti Genel Merkez Teşkilatını günler önce tamamlayıp mülakat için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uygun programının beklendiği toplantı gerçekleştirildi.

 

ÜÇ İSİM DAVET EDİLMİŞTİ

Ramazan Gürgöze’nin istifasının ardından yeni İl başkanlığı için müracaatlar yapılmış, bu isimlerle ilgili temayül yoklamaları ve halkla yapılan kamuoyu araştırmaları neticesinde Şerafettin Yıldırım ile Haydar Evliyaoğlu ismi öne çıkmıştı.

Ak Parti Teşkilat başkanı Erkan Kandemir’in daha geniş yelpazede yürüttüğü araştırma ve yoklamalarda eski il başkanı ve milletvekili Ejder Açıkkapı ismi de kulislerde sıklıkla konuşulmuş hatta atandığı da bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı.

YOĞUN PROGRAM SÜRECİ UZATTI

Ak Parti İl başkanlığına atama yapılması sürecinin uzamasının en önemli sebeplerinden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun programı oldu.

Dış politika gündemi ile birlikte pandemi başta olmak üzere birçok konu hakkında sıklıkla toplantılar yapan ve zaman zaman toplu açılışlara katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programının yoğun olması, il başkanları ile yüz yüze yapacağı görüşmenin ertelenmesini gerektirdi.

Salı günü akşam saatlerinde yapılan MKYK toplantısının ardından Genel Merkez Binasında il başkanlığı adaylarından sırasıyla Murat Öz, Haydar Evliyaoğlu ve Şerafettin Yıldırım ile kısa bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, il başkanı olarak Ramazan Gürgöze yönetiminde Başkan Yardımcısı görevinde bulunan iş insanı Şerafettin Yıldırım’ı atadı ve çalışmalarında başarılar diledi.

 

YENİ BAŞKANI NE BEKLİYOR?

65 gün sonra atanan Ak Parti İl Başkanını hem teşkilat çalışmaları hem de şehrin problemleri olmak üzere çok sayıda müdahale edilmesi gereken sorun bekliyor.

Ak Parti İl Bakanlığına atanan Şerafettin Yıldırım, uzun süreden beri teşkilatlarda görev yapan tecrübeli bir isim. Son yıllarda Ak Parti teşkilatları değişik siyasilerin etrafında kümelenen ve klikler oluşturan bir görüntü verdiler. Parti teşkilatları ve ana kademeler ile ilçe ve belde başkanları kendilerini bir milletvekiline daha yakın hissettiler. Diğer siyasilere ile mesafeli durmayı tercih ettiler.

 

HERKESİN BAŞKANI

İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın teşkilatlarda var olan klikleşme ve bir siyasinin etrafında oluşan güç dengelerinin hepsini Ak Parti misyonu ve dava şuuru etrafında toparlayacak bir çalışma stratejisini benimsemesi ve uygulamaya geçirmesi bekleniyor.

İl Başkanı olarak kendisini bu makama öneren ve arkasında duran milletvekilleri kadar değişik gerekçelerle farklı isim önerisinde bulunan milletvekilleri ve teşkilat mensuplarının da il başkanı olduğunu ve bugünden sonra yeni ve beyaz bir sayfa açarak şahısların adamı ve başkanı olma yerine Ak Parti’nin ilkeleri ve doğrularının yanında, tarafsız ve güven veren  bir başkan profili çizmesi gerekiyor.

 

MESAFELİ DURANLARI ZİYARET

Kurulduğu günden bugüne Ak Parti’nin değişik kademelerinde il başkanı, merkez ilçe başkanı, yönetim kurulu üyesi ya da üye olmadığı halde her zaman misyona karşılıksız hizmet eden ve destek veren isimlerin gönlünü almak için ziyaret programları yapılması gerekiyor.

Ak Partiye gönül vermiş ve fedakârlıkta bulunmuş her bir dava erinin, geçmişte hangi Ak Partili siyasinin yanında ve ekibinde olursa olsun yeniden kazanılması gerektiğine dikkat çeken partililer, bu çalışmanın en öncelikli yapılması gereken bir teşkilat faaliyeti olması gerektiğini ifade ediyorlar.

 

TEŞKİLATLARA YENİ HEYECAN

Ak Parti Elazığ teşkilatlarının son yıllarda önemli oranda bir heyecansızlık ve  dava bilincinde erozyon yaşandığına dikkat çeken siyasi gözlemciler, İl Başkanlığına atanan Şerafettin Yıldırım’ın en önemli görevinin;  teşkilatları yeniden gözden geçirmek, gerekirse yenileyerek yeni bir ruh ve heyecanla yola devam edilmesini sağlamak olduğunu ifade ediyorlar.

Son yıllarda Ak Parti teşkilatları ve yan birimlerinde görev alma amacının kişisel çıkar ya da devlet imkânlarından faydalanmak olduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, yeni oluşturulacak yönetimde,  kendi çıkarlarına değil davaya hizmet edebilecek şuurunda olan isimlerle yol yürünmesinin partiyi yeniden ayağa kaldıracağını ifade ediyorlar.

 

ÖNCELİK TEŞKİLATLAR OLMALI

Ak Parti İl başkanlığı  görevine atanan Şerafettin Yıldırım’ın, ilimiz problemleri konusunda çalışma yapıp ilgili kurum ve Ankara’daki bakanlıklarda takibi için milletvekilleri ile yakın ve yoğun mesai çalışmakla birlikte, acilen el atması gereken konunun teşkilatlar olduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, geçmiş yıllarda olduğu gibi Ak Parti’nin; mahalle, cadde, sokak temsilciliği yapılanmasının yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Sağlam bir teşkilat yapısı kurulmasının da yeterli olamayacağını ifade eden siyasi gözlemciler, teşkilat mensuplarının pandemi döneminin verdiği imkânlar çerçevesinde eğitimlere tabi tutulması gerektiğini belirtiyorlar.

Telekonferans ile yapılacak eğitimlerin yanında kişisel maillere gönderilecek eğitim materyalleri ve bunlarla ilgili yapılacak ödüllü yarışmalarla dava bilincinin daha üst seviyelere çıkartılabileceğine dikkat çeken siyasi gözlemciler, yeni oluşturulacak il yönetiminde teşkilat başkanı ile eğitim başkanının yetenekli, azimli ve üretken isimlerden oluşması gerektiğini belirtiyorlar.