Başkan Şerifoğulları: 'Yol Demek Hayat Demek, İnsanımızın Canı, Sağlığı, Güvenliği Demek'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vatandaşlarla bir araya gelmek ve belediye çalışmalarını yerinde incelemek üzere Cumhuriyet Mahallesi'ni ziyaret etti.

Başkan Şerifoğulları: 'Yol Demek Hayat Demek, İnsanımızın Canı, Sağlığı, Güvenliği Demek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir yandan mahalle sakinleriyle hasbihal eden Başkan Şerifoğulları bir yandan da mahalle içerisindeki yol ve çevre düzenleme çalışmalarını inceledi.

 

“Salim Hazardağlı’daki Rampanın Eğimini düşürdük”

İncelemeler kapsamında birçok mahalleyi birbirine bağlayan ve vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan Salim Hazardağlı Caddesi güzergâhındaki yüksek eğimli yolun, yeniden inşa çalışmalarını denetleyen Şerifoğulları, gelinen aşamayı şu şekilde özetledi;

“Ekiplerimiz Cumhuriyet Mahallesi Salim Hazardağlı Caddesi geliş-gidiş güzergâhındaki yüksek eğimli rampanın seviyesini düşürerek standartlara uygun duruma getirdi. Çalışmalar kapsamında yol üzerindeki kaza kara noktalarını tek tek ıslah edip çözüme kavuşturduk. Özellikle kış aylarında vatandaşlarımıza sıkıntı yaratıyordu. Hem vatandaşlarımızın hem de öğrenci servisleri, minibüs gibi toplu taşıma araçlarımızın sıklıkla kullandığı bir güzergâhtı. Bu açıdan vatandaşlarımızın güvenli ve kaliteli ulaşım hizmeti alabilmesi, bizim kıstaslarımızın en başında gelir. Neticede yol demek hayat demek, insanımızın canı, sağlığı, güvenliği demektir” dedi.

“Deplase İşlemleri Bitti PMT Serimi Yapılıyor”

Gidiş ve geliş olmak üzere çift şeritli yolun kısa süre sonra hizmete hazır duruma getirileceğini belirten Başkan Şerifoğulları, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Yol üzerinde isale hattı deplase işlemlerimizi bitirdik. Toprak ve hafriyat işlemlerinin de tamamlandığı yolda şuan PMT serim çalışmaları yapılıyor. Hemen akabinde ise sıfır asfalt serimi yapıp yolu kullanıma hazır duruma getireceğiz. Çalışmalar devam ederken vatandaşlarımız sağ olsunlar bizleri idare ederek yardımcı oluyorlar. İnşallah en kısa sürede ekiplerimiz yol çalışmasını bitirip çevre düzenleme işlemlerine geçecek. Sıklıkla kullandığımız güzergâhı yeni ve daha konforlu bir duruma getirip hizmete sunacağız ” dedi.