AK Parti ile MHP Birleşebilir!

Tamer ÖREN - CHP Elazığ İl Başkanı Zeki KAPLAN, cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşık 2 yıl gibi uzun bir sürenin olmasına rağmen Devlet BAHÇELİ'nin, Recep Tayyip ERDOĞAN'ı destekliyorum açıklaması yapmasını her iki partinin ilerde birleşebilir sinyali olarak gördüklerini ifade etti.

 AK Parti ile MHP Birleşebilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz cumartesi günü partisinin 36. Olağan kurulunda  ikinci kez  seçilen CHP Elazığ İl Başkanı Zeki KAPLAN ikinci başkanlık döneminin ilk röportajını gazetemiz Hakimiyet’e verdi.

Geçtiğimiz hafta 36. Olağan il kongreniz gerçekleşti ve yeniden CHP Elazığ İl Başkanı seçildiniz. Kongrenizden biraz bahseder misiniz ?

Öncelikle kongremizin Elazığ’a hayırlı olmasını diliyorum. Biz kongrede 2 aday yarıştık.  Diğer başkan adayımıza ve ona oy veren delegelerimize teşekkür ediyorum.  Gayet centilmen ve eşit  koşullarda bir yarış olduğunu düşünüyorum. Birden fazla aday çıkarak partimizin ne kadar demokrasiye önem veren bir parti olduğumuzu bir kez daha gösterdik. 6 Ocak’ta yapılan kongremiz sonucu delegelerimiz benim başkanlığa devam etmem konusunda görüş bildirdiler. Ben bir kez daha bana bu görevi layık gören bütün delege arkadaşlarıma  teşekkür ediyorum. Onların bana olan güvenini boşa çıkartmayacağım.

Yönetim kurulunuzda kimler var ?

Yönetimimiz mükemmel bir listeden oluşmakta. Listemizde daha öncelerden beri çalışan arkadaşlarımız da var. Onların tecrübe ve deneyimlerinden yararlanarak önümüzdeki seçimlerde daha aktif bir şekilde çalışma ortamı sağladığımızda biz eminiz. Yönetimde  doktor, hukukçu, mühendis, esnaf, işçi arkadaşlarımızdan oluşuyor. Böyle karma bir yönetim oluşturmamızın en önemli nedeni  Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir. İşçinin, emeklinin, memurun, dar gelirlinin partisidir.

2019 seçimleri çalışmalarına başladınız mı ?

Biz CHP olarak her dönem ve her zaman bugünde olduğu gibi yarına hazırlıklı olarak çalışmalar yapıyoruz. Olası muhtemel 2018 yılında yapılması planlanan bir erken seçime ya da  2019 yerel ve genel seçimlerine  CHP örgütleri antrenman yapmış bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda kendimizi şanslı hissediyoruz. Genel merkezimiz bu konuda bizi bilgilendiriyor hem de çalışma imkanlarımızı sağlıyor.  Başta Genel Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza ve diğer yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

 

Geçtiğimiz günlerde yeni bir bina satın aldınız. Yeni yerinize ne zaman taşınacaksınız ?

Geçtiğimiz yıldan beri halen kullanmış olduğumuz bu binanın  gelişen partimizin kitlesi karşısında üyelerinin yoğunluğu karşısında binanın yetersiz olduğu düşünerek genel merkezimizle bir istişare yaptık. Genel Başkanımız ve İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Haluk KOÇ bey iyi niyetleriyle bize kongre sonrası yeni bir bina alabileceğimiz söylediler. Elazığlı işadamlarımız özellikle  partimizin İstanbul Milletvekili  PM üyesi Ali ÖZCAN beyin desteği var. 2 katlı bir yer satın aldık diyebiliriz. Tapu işlerini önümüzdeki günlerde halledeceğiz. Parasal olarak herhangi bir sıkıntımız yok.  Binada gerekli tadilatların yapılması için gerekli çalışmalara başladık. İç dekorasyonu bir mimar tarafından tasarlayıp partimize yakışır bir hizmet binası kazandıracağız.

Şuan kullandığınız binayı ne yapmayı düşünüyorsunuz?

 Elazığ’ın iler ki yıllarda büyükşehir ya da bütün şehir olma olasılığını da düşünerek kalmasından yanayız.  Eğer uygun bir teklif gelirse bina miadını doldurduğu için oldukça yaşlı bir bina olduğundan satabiliriz de. Ekonomik olarak herhangi bir sıkıntımız yok. İlerleyen zamanlarda partimizin menfaatleri doğrultusunda satıp satmayacağımıza karar vereceğiz.

 

Sayın cumhurbaşkanımız Cumartesi günü Elazığ’da olacak. Sizi davet ettiler mi, davet gelirse gidecek misiniz ?

Yeni seçildiğimiz için genel merkezimizde bir takım görüşmelerimiz olacağından büyük bir ihtimal hafta sonu ben şehir dışında olacağım. Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıdır ama; bir siyasi partinin de genel başkanıdır. Elazığ’a geliş amacı buraya devletin bir takım çalışmalarından dolayı değil kendi siyasi partisinin kongresinden dolayı geliyor. Şuana kadar benim elime geçen herhangi bir davet yok. Eğer davet edilir şayet Elazığ’da olursam  kongreye giderim.

Sayın cumhurbaşkanı sadece Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak gelmesini değil , Cumhurbaşkanı olarak gelmesini ve Elazığ’da istihdam yaratacak, şehrin gelişmesi ve güzelleşmesi bakımından ve genel anlamda toplumun refahını artıracak bir müjde vermesini istiyoruz.  Elazığ’ın sadece merkezin değil ilçelerinin de sorunu var. Vatandaşlar perişan bir vaziyette artık insanlar koruculuk yaparak hayatını idame ettirmeye başladılar. Tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiş. Söyleceklerinin lafta kalmamasını istiyoruz. Yaptıklarının da hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Bütün ilçelerde teşkilatlarınız tamam mı?

 Bütün ilçelerimizde teşkilatlarımız var ve faal bir  şekilde çalışıyorlar. Ben başta merkez ilçe olmak üzere tüm ilçe örgütlerime teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen çabayı harcıyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı destekliyorum” sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

BAHÇELİ’nin akşam uyuyup sabah kalkınca ne  söyleyeceğini bizde merak ediyoruz. Bir tabir var “doğmamış çocuğa don biçmek” BAHÇELİ’nin  şuan yaptığı  ona benziyor. Kendi takdiridir. Bu açıklamasıyla gücünün olmadığını ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin dördüncü büyük partisinin yaklaşık 2 yıl sonra yapılacak olan bir seçim için şimdiden “Ben senin yanındayım” demesi artık o partinin son aşamaya geldiğini göstermektedir. Bu açıklaması kendi üyelerini de rahatsız ettiğini düşünüyorum.  İleride ittifaklar olur bunlar ayrı bir konu ama; şuan için bunu konuşmak çok erken. İlerleyen zamanlarda Adalet ve Kalkınma Partisi ile birleşme olabilir. Bu açıklamada onun sinyalini görüyoruz.

Son soru olarak özellikle kendi kişisel çabaları ile sayın valimizin Arap sermayesini Elazığ’a getirtmeye çalıştığını biliyoruz. Ana muhalefet partisinin Elazığ’daki temsilcisi olarak sayın valimizin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle şunu söylemek isterim. Elazığ’a bir çivi çakmak isteyen  ister vali, ister kaymakam, ister kurum amiri isterse siyasi parti temsilcisi fark etmez biz bu kişiye canı gönülden destek veririz, sevinir, mutlu oluruz. Ben Elazığ’ı vali konusunda son iki dönemdir çok şanslı görüyorum.  Hem Murat hem de Çetin valimiz Elazığ’ı sevmiş ve bir hizmetin getirilmesi çabası içerisinde olmuşlardır. Biz bu hizmetlerini görüp takdir de ediyoruz. Arap sermayesini ya da başka yatırımcıları Elazığ’a getirip istihdama ve ekonomiye katkı konusunda gayretleri var.  Umarım bu girişimlerin sonucunda toplum her kademesi bundan faydalanır.