AFETLERDE ÇÖZÜM ORTAKLIĞI TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Elazığ AFAD, Mühendis ve Mimarlar Gurubu İle Afetlerde Çözüm Ortaklığı Toplantısı düzenledi.

AFETLERDE ÇÖZÜM ORTAKLIĞI TOPLANTISI DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Afetler; İnsanlar ve ülkeler için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal yaşamı ve insan faaliyetlerini durdurarak veya kesintiye uğratarak toplulukları etkileyen doğal, teknolojik veya insan kökenli olaylardır. Afet olgusu karşısında planlama, araştırma ve gözlem ile etkilerin azaltılmasına yönelik alınan tedbirlerin gelişimi için önleme, zarar azaltma, hazırlık, acil müdahale ve iyileştirme problemlerine çözüm arayan geniş kapsamlı ve disiplinler arası bir yönetim modeline ise Afet Yönetimi denilmektedir

Toplantımızda işte bu tanımlardan hareketle ‘Ülkemizde doğa olaylarının afete yol açmasını engellemek için atılması gereken adımlar ile zarar azaltma, afete hazırlık ve müdahale konusunda örgütlülüğünü geliştirmek‘ amacı doğrultusunda Afet Politikaları ele alındı. Amacımız bu genel başlık altında her bir konunun ilgili tüm tarafların ve bu konularda çalışma yapan çaba sarf edenlerin katılımı ile ele alınması, tartışılması, ulusal, kurumsal ve bireysel düzeyde sonuçlara varılmasıdır.

Afetler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalkınmayı sekteye uğratan olaylar. Bu bakımdan koyduğumuz hedeflere ulaşmanın başarısı, afete dirençli bir toplum oluşturmadaki başarımızla yakından alakalı. Toplumsal alışkanlığımız olarak afetleri unutmaya meyilliyiz. Afet yönetiminden sorumlu kuruluşlar olarak bizler, toplumdaki bu alışkanlığı olumlu yönde değiştirmek için çabalıyoruz. Bunun yanında kamusal alanda gerekli tedbirleri almaya gayret ediyoruz. En iyisini umarak, en kötüsüne hazırlanıyoruz. Bu çalışmalarda toplumun tüm kesiminin desteğine ve farkındalığına ihtiyaç duyuyoruz.

Özetlediğimiz amacımızın gerçekleşmesinin ancak ülkemizdeki Mühendis ve Mimarlar Gurubu gibi her düzeydeki STK' ların birikimin taşınması ve katılımın sağlanması ile mümkün olacağına inanıyoruz.” denildi.