Aycan, en prestijli şampiyonaya katılacak!

Başarılı sporcumuzun antrenörü Fethi Oruç ve kulüp başkanı Fevzi Çakmak, İstanbul'daki organizasyonla ilgili olarak Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu

Aycan, en prestijli şampiyonaya katılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye’nin en prestijli boks organizasyonlarından olan ve 33. kez düzenlenecek Ahmet Cömert Uluslararası Boks Şampiyonası’nda Elazığ Keban Fırat Kültür Spor Kulübü sporcusu Aycan Güldağı da boy gösterecek. 14-18 Ocak 2020 tarihleri arası düzenlenecek olan 33. Ahmet Cömert Boks Şampiyonası’nda Aycan Güldağı 57 kg. Büyük Bayanlar Kategorisi’nde yarışacak.

ORUÇ: “OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLACAK KAPASİTE VAR”

Boksu yarıda bırakmak zorunda kalan babasının hayallerini gerçekleştirmek için ringteki yerini alan Aycan’ın antrenörü ve Keban Fırat Spor Kulübü Fethi Oruç, sporcusunun en üst noktaya geleceğine inandığını söyledi. Aycan’ın çok karakterli bir sporcu olduğuna vurgu yapan Oruç, “Geçen yıl Avrupa Şampiyonu ve Dünya 3.’sü olan sporcumuz, Tokyo’da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılmak için bu şampiyonanın hemen ardından İngiltere’de kota müsabakalarına çıkacak. Hedefimiz büyük. İnşallah olimpiyat oyunlarında Keban’ımızı, Elazığ’ımızı ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Aycan Güldağı karakteriyle tekniğiyle olimpiyat şampiyonu olacak kapasitededir” dedi.

ÇAKMAK: “AYCAN’IN TEKNİĞİ ÇOK YÜKSEK”

Kulüp Başkanımız Fevzi Çakmak ise; “Aycan Güldağı milli kulüp sporcumuz, çok iyi tanıyoruz kendisini, kapasitesi, tekniği çok yüksek bir sporcu. İnanıyoruz ki bu yıl 9 - 10 ülkede dövüşecek ve her şampiyonasında madalyaları ülkemize, ilimize, ilçemize getirerek başta biz kulüp yöneticileri olmak üzere, tüm Türk halkını sevindirecektir.  Bayrağımızı birincilik kürsüsünde dalgalandırarak İstiklal Marşımızı okutacaktır” ifadelerini kullandı.

AYCAN: “HEDEFİM İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTMAK”

57 kiloda ilimizin başarılı sporcusu Aycan Güldağı da, “Hedefimiz ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi tüm uluslararası şampiyonalarda şampiyonluk getirmek. Asıl amacım kota müsabakalarını en iyi şekilde geçerek 2020’de yapılacak olan olimpiyat oyunlarında ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. İstiklal marşımızı okutmak. Bana inanıp güvenen başta ailem olmak üzere kulüp başkanıma, kulüp antrenörüme ve milli takım antrenörlerime çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.