AÇ-KAPA YAPTIK

AÇ-KAPA YAPTIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizin genelinde Mart ayında Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm AVM’ler kapatılmıştı. Aynı tedbirler gereği ilimizin iki önemli AVM’si olan Park 23 ile Akgün AVM’de kapatılan merkezlerden olmuştu.

Bazı olumlu gelişmeler ve vaka sayısındaki azalma dikkate alınarak AVM'lerin normalleşme adı altında kademeli olarak açılacağı haberlerinin ardından Akgün AVM harekete geçmiş ve pazartesi günü merkezlerinin açılacağını sosyal medyadan duyurmuştu.

Hem AVM’lerin açılması konusunda resmi bir izin açıklama bulunmaması hem de tehlikenin tam anlamıyla geçmiş olmaması dolayısıyla Valimiz Çetin Oktay Kaldırım, duruma el koydu ve Akgün AVM açılmadan kapandı.

Vali Kaldırım’ın bu konuya duyarlılık göstererek açılışı durdurması çok doğru bir karar oldu. Zira Akgün’ün açılması tüm şehre örnek olacak ve başta diğer AVM’ler olmak üzere Kuyumcular Çarşısı da dahil olmak üzere insan yoğunluğunu tehlikeli boyutlara ulaştığı her bir merkez yeniden tehlike saçmaya devam edecekti.

Sakin ve sabırlı olalım az daha. Biliyoruz zor durumdasınız. Maddi anlamda tükendiniz. Zekât verme konumundan zekât verilebilecek konuma düştünüz. Rabbim hepinizin yardımcısı olsun. Ama bu kadar mücadele ve sıkıntıdan sonra her şeyi sıfırlamak ve yeniden başa dönmek sizlere daha ağır maddi bedeller ödettirebilir.

Yüzdük yüzdük sonuna geldik dostlar. Birkaç kulaç atıp kurtulmak yerine  boğulmayı tercih etmesek daha iyi olmaz mı? Sanırım bu en doğrusu olacak.

Ne demiş şair;

"Tîz-i reftâr olanın pâyine damen dolaşır

Erişir menzil-i maksuda aheste giden"