FIRAT'TA 4. SEÇENEK

FIRAT'TA 4. SEÇENEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Fırat Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, öğrencilerin sınavları ile ilgili bir açıklama yapmış ve önlerinde üç seçenek olduğunu ama bunlardan birinci olanın uygulanma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etmişti.

Bu açıklamanın ardından öğrenciler tarafından sosyal medyada rektörün bu açıklamasına tepkiler yağmış ve sınavların kendilerini koronavirüs salgınının etkisinden koruyacak farklı bir yöntemle yapılması talep edilmişti.

Öğrencilerden yükselen bu sesi ilimiz Milletvekili Gürsel Erol da duydu ve bu konuda Rektör Demirdağ’a bir çağrıda bulundu.

Öğrencilerin talebine destek verilmesi gerektiğini ifade eden Erol;  YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın konu ile ilgili açıklamaları ile diğer üniversitelerin uygulamalarından örnekler vererek Fırat Üniversitesinde okuyan 40 bin öğrencinin hayatının riske atılmamasını ve bu zorlu süreçte tüm final ve bütünleme sınavlarını online yapılmasını önerdi.

Fırat Üniversitesi’nin hem öğrencilerden hem de milletvekilimizden gelen bu önerileri dikkate alacak mı bilmeyiz ama sanki sosyal izolasyona bir süre daha ihtiyacımız var diyerek bizler de dördüncü seçeneği uygun  gördüğümüzü ifade ediyoruz.