'90 kulübün çıkarını düşünüyoruz'

Türkiye 2.Lig ve 3.Lig Kulüpler Birliği Başkanı Murat Şahin 2018-2019 futbol sezonunda kulüplerin kazanımları için çalışma yapacaklarını ifade etti

'90 kulübün çıkarını düşünüyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Murat Şahin gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Şahin, 2018-2019 futbol sezonunda kulüplerin kazanımları için çalışma yapacaklarını ifade etti.

“NASIL FAYDALI OLURUZU DÜŞÜNÜYORUZ”

Birlikte yer alan 90 Kulübün sadece sportif başarıları için çalışmadıklarını , kulüplerin olmazsa olmazı ekonomik dengeler içinde ciddi projeleri hayata sokmak için yönetim kurulu olarak çalıştıklarını dile getiren başkan Murat Şahin ” Kendimize geçmişte yaptığımız başarıları kriter koyuyoruz. Daha çok üzerine nasıl koyabiliriz, kulüplere nasıl faydamız olur diye analizler yapıyoruz. Gelişimi süreli değil, sürekli olarak ele alıyoruz. Spor Totonun gelir dağıtımında da bu şekilde başarılı olduk. Orada  kazanmış olduğumuz mücadelemiz, gelişim noktasında ortaya koyduğumuz yönetimsel başarıdır”dedi.

 FUTBOLUN TARAFINDAYIZ!

Futbolu yönetebilmek ve  incelemek üzere bazı kurullar oluşturduklarını kaydeden Başkan Şahin  ” Yönetmek Bazı noktalarda daha anlamlı bir hale dönüşüyor. Mesela Taraftar olmayı bırakıyorsunuz. Futbolun tarafı oluyorsunuz.  Futbolda taraftar şiddetinin, önüne geçmek için mücadele ediyorsunuz. Yeri geliyor mevcut yönettiğiniz kulübün rakiplerinin haklarını bile kendi kulübünüzden daha fazla düşünüyorsunuz. Neden ? Doğru yönetmek, haklı olanı yapabilmek için. Her şey denge işi. Bizim olduğumuz yerde  bir yere taraf olmak değil, 2.Lig ve 3.Lig kulüplerinin tamamımın tarafında olmak gerçeği vardır. Oluşturduğumuz komisyonda bu doğrultuda çalışacak. Hakem hatalarını not edeceğiz, MHK ile sürekli iletişimde kalacağız. Öte yandan kurumsal anlamda çalışmalar yaparak taraftarın dahi 2.Lig ve 3.Lig Kulüpler Birliğine ulaşmasını kolay hale getireceğiz.”diye konuştu.

“TÜRK TOPLUMU FUTBOLU GÜNLÜK YAŞANTILARININ İÇİNDE TUTUYOR”

Futbolun  olmazsa olmazı taraftarlar içinde bazı projeler üretmek istediklerini aktaran Şahin ” Futbolun en başında taraftar geliyor. Mesela oyuncu Sahaya çıktığında atmosferi görünce daha çok istekli oluyor.  Futbol oynama arzusu 2 katına çıkıyor, böyle olunca da seyir zevki yaşıyorsunuz. Takımın yöneticileri olarak bizlerde aynı duyguları yaşıyoruz. Sonuçta bir şirket yönetmiyoruz, taraftarın da elbette mutlu olması için çalışıyoruz. Türk toplumu futbola manevi bakıyor. Türkiye’de futbol Babadan evladına geçen bir süreci yaratmış durumda. Toplumsal birleşme adına güzel bir organizasyon. Bizde nasip olursa taraftarların maçlara daha çok ilgi duyması için çalışmalar yapacağız. Zamanı gelince projelerimizi duyuracağız”dedi.

 “EYLÜL AYINDA YENİ BİR PROJE BAŞLATIYORUZ”

Başkan Murat Şahin ”Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı sayın Yıldırım Demirören, Tff  İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve Önder Ege ile birlikte Eylül ayında bölgesel toplantılara başlayacağız. Futbolun sorunlarını not edecek, masaya yatırarak tartışacak ve çözüm üretmeye çalışacağız. Çıkacak olan sonucu Tff’ye vereceğiz. Sorunlar noktasında net çözümler isteyeceğiz.Ayrıca  İlk defa yapılacak olan bu toplantılar sayesinde 2.Lig ve 3.Lig takımları TFF ile daha yakın iletişim kurmuş olacaklar” ifadelerini kullandı.