VESAYETÇİ GÜÇLER ÜZÜNTÜLÜ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu

  VESAYETÇİ GÜÇLER ÜZÜNTÜLÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz: “Türkiye Cumhuriyet devleti yeni bir sistem, yeni bir yönetim anlayışıyla yönetilmeye başlandı. Bu değişime tanıklık ettiğim için Allaha hamd ediyorum. Şuan millet sevinçli, ama muhtar dahi olamasın diyen vesayetçi güçler üzüntülü. Onların üzüntüsüyle milletimizin sevinci birlikte oluyor. Milletimiz sevinçli mutlu olsun onlarda üzüntülü olsun.” dedi.

 

DÜZENLENEN TÖREN  TARİHİ BİR OLAY

Türkiye’nin tarihi değişimi ve dönüşümü  yaşadığına dikkat çeken Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ‘’Sistem olarak Türkiye’yi daha büyütecek geliştirecek zenginleştirecek ve vatandaşın yönetimine katkı saylayacak bir yönetim ve hükümet düzenine geçildi’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanımızın TBMM’de yapmış olduğu yemin ve akabinde Beştepe’deki külliyede düzenlenen törenin tarihi bir olay olduğunu söyleyen Yanılmaz, “Bizler de bu tarihi tanıklık etme şerefinde bulunduk” diye konuştu.

TÜRKİYE SÖZÜ DİNLENEN BİR ÜLKE HALİNE GELECEK

Yanılmaz,” Çünkü bu anları yaşamak ve tanıklık etmekte bir o kadar da önemlidir. Türkiye artık bir noktada darbeler dönemi vesayet dönemi halka rağmen bu ülkeyi idame eden canı istediği şekilde yönetme devri tamamen geride bırakıldı. Halkın istediği şekilde onun yaşamına ve inançlarına uygun bir yönetim tarzı inşallah başlamış oldu. Bu Türkiye’yi kendi içinde güçlü kılabileceği gibi aynı zamanda bölgede sözü dinlenilen etnik güçlü konumuna getirecektir. Bakanlar kurulunun da açıklanmasında gün geçtikçe daha hızlı karar alabilen daha pratik sonuç orantılı yönetim anlayışıyla yönetilecek. Zaten Cumhurbaşkanımızın hemen yeni görevine başladıktan sonra Azerbaycan’a ve Kıbrıs’a yapmış olduğu seyahat  ve gerçekleştirilecek olan NATO toplantısında olması Türkiye’nin hareketli dinamik ve bölgesinde olan biten olayları aynı zamanda Türkiye’nin menfaatlerini çıkarlarını korumakta olduğu hassas bir dönem hızlı bir şekilde başlamış oldu. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.” diye konuştu.

 

“SEN MUHTAR BİLE OLAMAZSIN DEMİŞLERDİ”

Türkiye’nin son 20 yılda çok önemli badirelerden geçtiğini hatırlatan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Biz 28 Şubat askeri darbelerin olduğu dönemleri hep birlikte yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanıyken bir törende edebiyat kitabında olan bir şiiri okuduğunda dolayı hapse girdiğini ve vesayetçiler tarafından sen muhtar dahi olamazsın sözleriyle kendi sevinçlerini yaşadıkları dönemi yaşadık. Ancak Cumhurbaşkanımızın o dönemlerdeki gibi ortaya koymuş olduğu irade, cesaret, kararlılık ve sabır Rabbimizin taktiriyle de bu günlere geldi. Bugün Türkiye Cumhuriyet Devleti yeni bir sistem ve yeni bir yönetim anlayışıyla yönetilmeye başlandı. Buda hayırlı uğurlu ve milletin menfaatine olan işlerde kararlı olmamızı gerektiğini ve sabırlı olmamız gerektiğini  gösteriyor. Evet  şuan millet sevinçli, vatandaş sevinçli ama muhtar dahi olamasın diyen vesayetçi güçler üzüntülü. Onların üzüntüsüyle milletimizin sevinci birlikte oluyor. Milletimiz sevinçli mutlu olsun onlarda üzüntülü olsun.” dedi.

“ERDOĞAN MAZLUMLARIN UMUDU”

Selahattin Eyyubi’nin Kudüs’te yapmış olduğu çalışmalarda hem mazlumları birleştirmiş bir araya getirmiş hem de zalimlerin korkulu rüyası haline geldiğine işaret eden Yanılmaz, “Bugün de baktığımızda sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan bütün çalışmalarda  mazlumların ümidi mazlumların sevinci mazlumların mutluluğu oluyor. Zalimlerinde korkulu rüyası oluyor. Biz bunu süreç içinde bir kaç defa değil çok defa yaşadık ve gördük” diye konuştu.

Yanılmaz, “Davos’taki One Minute çıkışı, birleşmiş milletlerde ki dünya beşten büyüktür çıkışı. Yine birleşmiş milletlerde ki Kudüsle ilgili Amerika’nın aleyhine karar çıkartılması çalışmaları, dünya mazlumlarını sevindirdi. Zalimleri de üzdü. Bu pencereden baktığımızda Selahattin Eyyubi’yle benzerlik ahzediyor. Günümüzün Selahattin Eyyubi’si desek yanlış bir cümle kurmuş olmayız.” dedi.