3 Mayıs İftar Menüsü

Bugün yine iftarda birbirinden lezzetli tarifler sofrada buluşuyor.

3 Mayıs İftar Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarı Mercimek Çorbası

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı sarı mercimek

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı tavuk suyu

2 su bardağı su

1 çay kaşığı karabiber

Yapılış: Sıvı yağ ve tereyağını tencere alın. Yağ eridikten sonra üzerine un ilave ederek güzelce kavurun. Ardından mercimekleri ekleyerek kavurma işlemine devam edin. 3-4 dakika daha kavurduktan sonra üzerine tavuk suyu ve su ilave ederek kaynamaya bırakın. Mercimekleriniz yumuşayınca tuz ve karabiberini de ilave ederek blenderdan geçirin. Sosu için; tereyağı ve toz kırmızı biberi bir tavaya alın. Yağ eriyip hafif kokusu çıkınca ocaktan alıp çorbanızın üzerine gezdirebilirsiniz. Ardından servis edin.

Akçaabat Köfte

Malzemeler:

500 gram dana kıyma

100 gram yağlı kuzu boşluk eti

4 diş sarımsak

1 su bardağı Trabzon ekmeği kırıntısı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 adet domates

2 adet yeşil sivri biber

Yapılış: Trabzon ekmeği içini rondodan geçirin ve bir gece iyice kuruması için, bir tepsiye yayın ve üzerine tülbent örterek bekletin. İki kıymayı birlikte çektirebilirseniz daha kolay harmanlancaktır. Eğer çektiremediyseniz iki kıymayı ekmek içiyle birlikte 5 dakika kadar yoğurun. Sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edin. Rulo haline getirin ve buzdolabında bu haliyle 30 dk dinlendirin. Bıçak yardımıyla porsiyonlayın ve avuç içinizle bastırın. İyice ısınmış, hafif yağlanmış döküm tavada önlü arkalı kızartın. Domates ve biberleri de tavaya dizin. Hafifçe közleyin.

Fincan Tatlısı

Malzemeler:

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı margarin

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilin

1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

6 adet çilek 

Yapılış: Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz  fokurdamaya başlayınca margarin ve vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın. Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün. Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın. Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini çilek ile süsleyip servis edin.