TFF 2. ve 3. Lig'in kaderi ne olacak?

TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerbirliği Başkanı Volkan Can, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile yapılan görüşmenin ardından açıklamalar yaptı

TFF 2. ve 3. Lig'in kaderi ne olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Haber: Hüseyin Kabukçu

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile görüşen TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerbirliği Başkanı Volkan Can, toplantının detayları hakkında açıklamalarda bulundu.

TFF 2 ve 3. Lig’deki kulüpler olarak Süper Lig ve TFF 1. Lig’den kendimizi ayırmak istedik diyen Can, “2. ve 3. Lig kulüplerinin TFF Sağlık Kurulu tarafından hazırlanan ’Futbola Dönüş Öneri Protokolü’nü karşılamasının imkanı yok. Biz şu an gruplarında lider takımların bir üst lige çıkmasını istedik. Ayrıca 2 ile 9. sırada yer alan takımların tek maç usulüyle play-off oynamasını ve buradan 1 ekibin üst lige yükselmesi gerektiğini belirttik. Küme düşmenin de kaldırılmasını istedik. Diğer türlü 30-40 maç oynamak zorunda kalacağız. İnsan sağlığı açısından en iyi yolun bu olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Volkan Can, 5 Mayıs Salı ya da 6 Mayıs Çarşamba günü Bakan Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve TFF Başkanı Özdemir’in yapacağı toplantı ve Bilim Kurulu’nun önerileri kapsamında 2 ve 3. Lig ile ilgili kararın verileceğini dile getirdi.