26 Nisan İftar Menüsü

26 Nisan İftar Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarhana Çorbası

Malzemeler:

3 yemek kaşığı toz Tarhana

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çay Kaşığı Nane

Tuz

1 Çay Kaşığı Kırmızı biber

Yapılış: 1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.

Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

Biber Dolması

Malzemeler:

Yarım kilo dolmalık biber

İçi İçin ;

100 gr dana kıyma

2 adet orta boy domates

1 su bardağı pirinç

1 adet soğan

Yarım çay bardağı @yudum yağ

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı salça

Karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, nane

Sosu İçin ;

Dolmaların hizasında su

1 tatlı kaşığı salça

Biraz tuz

Yapılış:

Pirinçleri yıkayalım. Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarından kapak keselim. Kapakları kestikten sonra kalan domatesleri küp küp doğrayalım.

Bir kaseye kıyma, pirinç, domates, doğranmış soğan, tuz, baharatlar, salça ve zeytinyağın yarısını alalım. İyice karıştıralım. Dolmalık biberleri yıkayıp temizleyelim. İçlerine tuz serpiştirelim. Altlarını da bir kürdan ile 3-4 yerinden delikler yapalım.

Hazırladığımız iç malzemesiyle biberleri 1 parmak boşluk bırakarak dolduralım.

Kestiğimiz domates kabuklarıyla kapak yapıp kapatalım. Tencereye dizelim. Aynı işlemi bitene kadar uygulayalım. Tahmini bir şekilde yeterli miktardaki suyu bir kaseye alalım. Kalan zeytinyağını, salça ve tuzu ekleyip karıştıralım ve tencereye yavaşça dökelim. Önce yüksek ateşte suyun kaynamasını sağlayalım. Ardından altını kısıp pirinçler kabarıp biberler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen biberleri uygun bir kaba dizip tenceredeki suyunu üzerine gezdirelim ve fırında sadece üzerlerini kızartıp alalım.

Sütlaç

Malzemeler:

    1 litre süt

    2 yemek kaşığı pirinç

    1,5 su bardağı sıcak su

     1,5 su bardağı toz şeker

     3 yemek kaşığı (tepeleme)pirinç unu

Yapılış: Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci, sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar kaynatın. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü yavaş yavaş ilave edin. Toz şekeri tencereye aktarın ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Pirinç ununu tencereye aktarırken kesilmemesi için tenceredeki ısınan karışımdan 1-2 kaşık üzerine ekleyip, tekrardan tencereye yavaşça ve karıştırarak ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kadar sütlaç kıvamına alana dek orta-kısık ateşte bir spatulayla karıştırarak pişirin. Kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin ve soğuk olarak servis edin.