180 DÖNÜMLÜK YENİ YAŞAM MERKEZİ

5 AĞUSTOS TARİHİNDE İHALESİ YAPILACAK OLAN YENİ TERMİNAL BİNASININ GÜNEY ÇEVRE YOLUNDA İNŞA EDİLMESİNİN ARDINDAN ESKİ TERMİNAL BİNASININ YERİNE YAPILACAK KÜLTÜRPARK PROJESİ İLE ŞEHRİN DOĞUSUNDA YENİ YAŞAM ALANLARI VE YENİ CAZİBE MERKEZLERİNİN OLUŞACAK OLMASI VATANDAŞLAR TARAFINDAN MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

180 DÖNÜMLÜK YENİ YAŞAM MERKEZİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin dengeli ve dört bir yana gelişmesi ve kalkınması yönündeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

KARŞIYAKA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Başkan Şerifoğulları, şehrin dengeli ve dört bir yana gelişmesini sağlamak amacıyla ilk adımını Karşıyaka Mahallesinde attı.

24 Ocak depreminden aylar önce harekete geçen ve TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde iskan evleri olarak bilinen eski yapıların yıkılarak yenilerinin yapılması noktasında sözleşme imzalayan Başkan Şerifoğulları, hem deprem hassasiyetini hem bu binalarda yaşamak zorunda kalan insanlarımızı hem de yıllarca ihmal edilen şehrin doğu yakasına verdiği önemi ortaya koymuştu.

EŞTİ YERİNE YENİ KÜLTÜR PARK

Şehrin gelişme, kalkınma yönü ve ezberini bozarak şehrin doğusuna yeni ve prestij projeler kazandırarak doğu mahallerinin cazibesini ve emlak ile gayrimenkul değerini artırarak denge kurulması yönünde kararlı adımlar atan Başkan Şerifoğulları, Karşıyaka mahallesinden sonra şehrin doğusunda kalan tüm mahalleleri etkileyecek önemli bir projenin de ilk adımını attı.

 

180 DÖNÜM YENİ YAŞAM MERKEZİ

Sanayi Mahallesi sınırlarında bulunan ve 180 bin metrekarelik bir alana sahip mevcut terminal binası ve alanının  5 Ağustos tarihinde ihalesi yapılacak yeni EŞTİ binasının tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte yeni bir yaşam ve cazibe merkezi haline gelecek.

KARATAŞ: “MAHALLEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Mevcut terminal binasının yerine 180 bin metrekare alan üzerinde yapılacak yeni yaşam ve cazibe merkezinin yapılacak olması bölge halkı kadar mahalle muhtarlarını da memnun etti.

Sanayi Mahallesi muhtarı Necati Karataş, yapılacak proje ile hem yılların ihmalinin giderileceğini hem de bölgenin çehresinin değişeceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Elazığ Belediye Başkanımızın yaptığı açıklama ile otobüs terminalinin yapım ihalesi 5 Ağustos tarihinde yapılacak. Güney Çevreyolu üzerine yapılması planlanan yeni terminal sayesinde mahallemizin çehresi değişecektir.”

 

TALEPLERİMİZ KARŞILIKSIZ KALMADI

Sanayi Mahallesi Muhtarı Karataş, muhtar  olarak daha önce bu konu ile ilgili taleplilerini Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ilettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Hem otogar yetkilileri hem de belediye başkanımız ile görüşmeler yapmıştık. Otogar yetkilileri karşı çıkıyordu, buradan kaldırılması ile ilgili olarak. Yap-İşlet-Devret modeli düşünülmüştü. Bizler bu model olursa otogar da ki firmalar zor durumda kalacağını ifade ettik. 100 liralık kira 1000 lira olacaktı. Bizler de bu nedenle Belediye’nin yapmasını teklif ettik.” diye ifade etti.

ŞEHRİN YENİ YÜZÜ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yeni terminal yapımı konusunda özel bir konuya duyarlılık gösterdiğini ifade eden Muhtar Karataş, şunları söyledi: “Belediye Başkanımız, esnaflarımızın da mağdur olmaması için yeni terminal binasını belediye olarak biz yapacağız dedi. Biz yapıp cüzzi bir kira ile bu işi sürdüreceğini bizlere ifade etti.

Terminal binasının  Elazığ’ın aynası olduğunu, mevcut terminalin hem konumu hem de fiziki olarak etrafının harabe durumda olduğunu belirten Muhtar Karataş bu durumun Elazığ’a yakışmadığını ifade etti.

 

ÇİMENTONUN TOZU SANAYİ SİTESİNİN GÜRÜLTÜSÜ

Sanayi Sitesinin taşınması konusunun da geçmiş yıllarda çok konuşulduğunu ve gündeme geldiğini belirten Sanayi Mahallesi Muhtarı Karataş, şunları söyledi:

“Sanayi sitesi de bizim mahallemizin sınırları içinde. Sanayi sitesi mahallemizin içine kadar geldi. Site de dükkan bulamayan esnaflar, mahallemizi mesken tutmuşlar. Bu durumda hem gürültü hem de görüntü kirliliğine sebebiyet veriyor. Bu durumdan vatandaşlarımız da rahatsız. Hem çimento fabrikasının tozu hem de sanayi sitesinin tozu ile zor durumdayız.”

DOĞU’NUN KADERİ DEĞİŞİYOR

Yeni terminal binasının güney çevre yolunda yapılacak ve hizmete açılacak olmasının ardından mevcut terminal binasının yerine yapılacak Kültürpark ve yeni yaşam merkeziyle şehrin doğusunda bulunan mahallelerin de makus talihi değişecek ve şehrin gelişim ve kalkınmasına denge gelmiş olacak.

Yapılacak yeni projelerle mahallerinin değer kazanacağını belirten vatandaşlar, bu değişim ve dönüşümün mimarı Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ediyorlar.