Ömer Enes YILAR

İletişimde Yeni Dönem

Ömer Enes YILAR

Türkiye, Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili çağrısıyla yeni bir sürece girdi. 

Terörsüz Türkiye adını verilen süreç, PKK’nın silah bırakması gibi önemli bir noktaya adım adım ilerliyor.

40 yıldır başta ekonomik ve sosyolojik olarak büyük bedeller ödediğimiz bir soruna karşı Suriye’deki YPG ve emperyalist güçlerin oyunları gölgesinde Türkiye’nin kararlı ve güçlü duruşuyla sonuç almaya çok yakın bir noktadayız. 

Bu sürecin Türkiye’de siyasete ve bürokrasiye de yansımalarının olacağını biliyorduk.

Bir değişim süreci elbette ki yaşanacaktı.

Kulisler bu iddialarla çalkalanırken Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararla ilk somut adım atıldı.
Değişim süreci İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un görevden alınması ve yerine Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın atanmasıyla resmen başlamış oldu.

2018 yılından beri görevde bulunan Altun’u, Türkiye İletişim Modelinin inşa edilmesi sürecini yöneten, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi gibi önemli bir kurumun kurulmasını sağlayan ve özellikle İnternet Haber Sitelerinin İlan alma sürecini başlatarak dijital medyanın kurumsallaşmasına katkı sağlayan isim olarak hatırlayacağız.

Yıllar geçmesine rağmen hakkında çok fazla bilgi alamadığımız, yerel yayıncılar olarak çok fazla (neredeyse hiç) yüz yüze gelmeyip sorun, talep ve önerilerini iletemediğimiz bir isim olarak anacağız.

Türkiye, bununla birlikte iletişim stratejisini de baştan sona değiştirecek. Barış, sevgi ve kardeşlik vurgulu yeni bir söylem inşa edileceğini tahmin etmek zor değil. Bu dönem bize Erol Olçok’u, onun miras bıraktığı yöntem ve söylemleri bol bol hatırlatacak.

Prof. Dr. Burhanettin Duran, akademik kökenli bir isim olmasıyla dikkat çekiyor. Uluslararası bilgi birikimi ise kıskanılacak bir kapasiteye sahip.

Bu doğrultuda benim en merak ettiğim konu tam da sektörün içerisinde bulunmam nedeniyle bu değişimin başta Basın İlan Kurumu olmak üzere medyayı dizayn eden kurumlara nasıl yansıyacağı.

Değişim, değişimleri beraberinde getirir. Bu net bir gerçek. Tek temennim ise bu değişimin olumlu yönlerde yaşanması.
Daha akademik, daha kuramsal çerçeveye oturtulmuş, niteliği ön plana çıkaran gelişmelerden mutluluk duyarım.

Yukarıda da belirttiğim gibi, yayıncılar olarak Sn. Fahrettin Altun ile yüz yüze gelemedik. Sn. Prof. Dr. Burhanettin duran ile daha fazla yüz yüze gelmeyi bekliyoruz.

Hakimiyet olarak yılların bilgi birikimi ve deneyimi ile tecrübelerimizi paylaşmaya, sektörün gelişmesi ve nitelikli hale gelmesi için katkı sağlamaya, eleştiri ve önerilerimizi paylaşmaya her zaman hazırız.

Evet, değişim süreci başladı. Bakalım kabinede, siyasette ve bürokraside bizleri neler bekliyor…
 

Yazarın Diğer Yazıları