“Geldikleri gibi gitmediler; kimi itini bıraktı, kimi bitini. Kimi de piçini bıraktı!.. Yoksa bu kadar şerefsizin bizden olması mümkün değil.”
Bugünlerde Neyzen Tevfik'in bu sözleri o kadar çok aklıma geliyor ki anlatamam.
Bugün bir eczaneye girdim.
Eczacı ile birlikte üç kişi ayak üstü konuşuyorlardı.
Birisinin makina diğerinin ise ziraat mühendisi olduğunu öğrendim.
Birisi, KAAN savaş uçağının motoru ile ilgili polemik yaparak gülerken,
diğer kişi ise ABD'den sıvılaştırılmış doğalgaz alımına değinerek, Karadeniz'de çıkarılan doğalgaz ile Gabar'da çıkarılan petrolün yalandan ibaret olduğundan bahsederek alaylı şekilde güldü.
Eczacı da bunlara eşlik ederek mutluluk kahkahası attılar.
Dedikleri şu.
Kaan diye bir uçak projesi yok.
Motoru bile olmayan bir proje nasıl yerli ve milli olur?
İkincisi de, mademki karadenizden doğal gaz çıkardık neden ABD'den alıyoruz?
Gabar'da petrol varsa niye ithal ediyoruz?
Bunların hepsi yalan.
Dayanamadım sordum.
Bu çok meşhur olan F-35 savaş uçağını kim yapıyor dedim.
ABD'nin yerli üretimi değilmi soruma "evet" dedi.
Yanlışınız var.
Türkiye projeden çıkarılmadan önce
F-35 savaş uçağı ABD'li Lockheed Martin tarafından, İngiltere, İtalya, Hollanda, Avustralya, Norveç, Kanada, Danimarka ve (2019'a kadar Türkiye) ile ortak üretiliyor.
Şimdi F-35 ABD'nin yerli uçağı değilmi?
KAAN neden yerli ve milli değil?
diye sorunca sessizlik oldu ben devam ettim.
Türkiye'nin günlük doğalgaz tüketimi 300 milyon metreküp, Karadeniz'de çıkan gaz ise günlük 10 milyon metreküp.
Gabar'da çıkarılan petrol günlük 82 bin varil, Türkiye'nin ihtiyacı ise 980 bin varil.
Şimdi soruyorum size?
Türkiye ihtiyacı olan petrol ve doğalgazı dışarıdan almak dışında başka bir çaresi varmı?
Siz neden ülkenizi bu kadar küçümsüyorsunuz?
Neden ülkemizdeki yapılan şeyleri inkar ve alay ederek mutlu oluyorsunuz?
Siz adeta savaş uçağı yapılmıyor, doğal gaz ve petrol çıkarılmıyor diye seviniyorsunuz.
Mantığınızı biliyorum. Bunlar Erdoğan döneminde yapıldığı için halktan destek görmesin diye adeta kendinizi bile inandırarak yapılan güzel şeylere kör bakıyorsunuz.
Erdoğan bugün var yarın yok. O da her fanı gibi bir gün bu alemden göçüp gidecek. Ama Türk devleti ilelebet kalacak. Yapılan her şey bizim çocuklarımıza kalacak. Erdoğan düşmanlığı ile az önce yaptığınız konuşmalarla ülkemize nasıl zarar verdiğinizi görmüyormusunuz?
Unutmayın bu ülke hepimizin.
Önce sessizlik oldu sonra kendilerini savunmak için ama fakat ile başlayan cümleler kurmaya çalışınca,
Lütfen biraz okuyun, araştırın, öğrenin, ülkenizle gurur duyun ve sahip çıkın diyerek ayrıldım.
Maalesef, eğitimde Fulbright anlaşması ile başlayan milli ve manevi değerlerden uzaklaşan, ülkemizdeki 5. Kol faaliyetleri ile Erdoğan düşmanlığı üzerine kurulan, nefret ve inkar söylemi ile ülkesine olan aidiyetini kaybeden bir kesim türetildi.