Mehmet EMRE

Elazığ'ın Yükselen Değeri Burak Soylu

Mehmet EMRE

13-14 yaşlarındayız. O günün şartlarında varlıklı bir potansiyele kavuşmuş insanlar hakkında çocuk aklıyla biri derdi ki;  “Arka bahçelerinde gömü bulmuş”, diğeri lafa girer ve “yok yoookk haraç topluyormuş”...  

Bu tip muhabbetlerin o yaşlarda kaldığını düşünüyorken; Şehrimizde dinamik, istikrarlı, devlet ve küresel porojeleri iyi takip eden bir Elazığ’lı gençten söz edilmeye başlandı.  Burak Soylu...!

Kendisini ve ailesini uzun zamandan beri tanırım. Hukuk mezunu olduğunu bilirim. Kahvehanelerde okey-pişti eğitimi yerine, müzik enstrumanlarını kullanmayı öğrenmiş ve bundan dolayıdır ki beyin loplarını aynı anda kullanabilen bir zekadır.

Genç, cevval, akıllı, kiminle muhattap olacağını bilen ve bizim gibi düşünmediği için bizden olmayan genç bir kardeşimizdir. Bu arada bilimsel bir gerçektir. Gitar, bağlama gibi enstrüman çalan bir insan; Gözüyle nota okur, bir eliyle nota basar, bir eliyle nota vurur ve diliylede şarkıyı okur. Yani bir anda 4 işi birden yapar. Bu nedenle çocuklarımıza mutlaka ve mutlaka müzik eğitimi aldırmalıyız.

Nerde kalmıştık?

Ailesini tanırım diyecem klasik bir söylem olacak.. Babasının Hac malzemeleri satan mağazası vardı diyecem,  zaten bir çoğunuz biliyorsunuz. Sevelim ya da sevmeyelim. Sonuçta hepimizin yapmak istediklerini yapmayı becermiş genç, başarılı ve her şeyden önemlisi ELAZIĞ’LI bir İş İnsanıdır. (nokta) Bu ülkede Rızkın Allah’tan geldiğini düşünen çoğunluğa dahil biri olarak söyleyebileceğim pek bir şey yok ama Elazığ’dan genç bir iş adamının parlamasına sadece ve sadece mutluluk duyarım. 

Türkiye’de bir çok genç iş adamı doğuyor. Ve bu insanların bir çoğu bizlere paparazzi programlarından el sallıyor.  Nerden, nasıl geldi? Nasıl zengin oldu? gibi sorular bizi dedikodu yapmaktan öteye götürmez.

Ben şuradan bakarım; Elazığa Tv, GES(Güneş Enerji Sistemleri), Tur, organizasyon ve bunlar gibi daha başka nasıl istihdam ve şehre katma değer sunabilir.  Veya başka hangi gençlere örnek olur, yol açar ve arkasından sürükler? Yani demem o ki sevgili okur; “Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar..”

İyi ki bu şehirde Tv kuran, holding sahibi, uçak satın almış ve geleceğe hırsla bakıp, yükselen bir iş adamı var. Umarım bir gün Pegasus ya da Anadolu Jet’i satın almış derler. Ya da Türk Hava Yollarına hissedar olmuş derler. Geçmişte bir çok iş adamı bu tip söylemlerden rahatsız olup yatırımlarını batıya aktardılar.

Ve halen Elazığ Spor ve ya başka bir konu olduğunda o iş adamlarına gitmeye devam ediyoruz. İyisi mi bu şehirde yatırım yapmaya devam et Burak Soylu..

Allah iniş kalkış takımlarına zeval vermesin...

Bu arada şehrimizde çok söylenmeye başlayan bir cümle daha var. “Bu yazı için kaç lira aldı?” Emin olun çay bile ısmarlamamış... 

Şehrimizde Burak Soylu gibi genç iş adamlarının sayılarının artması temennisiyle...   

Yazarın Diğer Yazıları