Faruk YILDIZ

SAYIN CUMHURBAŞKANIM…

Faruk YILDIZ

 
Türkiye, siyasi tarihinin en kritik seçimini milletin ve ümmetin arzu ettiği bir şekilde başarı ile tamamladı.

Türk milleti her şeye rağmen 16 yılda şekillenen ve sağlıklı bir yola giren istikrarın devamında ısrarcı oldu.

Ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin kutlu yürüyüşüne DEVAM dedi.

Seçimle ilgili bu kısa ve öz değerlendirmeyi yaptıktan sonra şunu ifade etmeliyim ki seçimle ilgili genel değerlendirmemi siyaset sosyolojisi bağlamında sonraki makalemde derinlemesine ele alacağım inşallah.

Değerli okuyucularım bugüne kadar kurumları ve kişileri yazılarıma ve makalelerime taşımamaya özen gösterdim. Kalemimi, bir menfaat karşılığı satmadan, kimseden korkmadan, çekinmeden tamamen milletimin hizmetine sunarak hakikatin yüksek sesle savunucusu oldum.

Ancak 24 Haziran seçimleri gecesi vuku bulan bir durum üzerine ilk kez bu ilkelerimin dışına çıkarak tamamen yalan, yanlış ve tutarsızlıklarla dolu bir konuyu hakikatler ışığında ifade etmek zorundayım. Bu yazımda amacım kişi, kurum ve kuruluşlara halel getirmeden sadece hakikati değerler ışığında dile getirmektir.

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Sayın Ramazan Gürgöze’nin 24 Haziran gecesi Kanal Fırat televizyonu ekranında canlı olarak tüm Türkiye’nin huzurunda  sunucunun  sorduğu bir  soru için sarfettiği talihsiz ve tutarsız açıklamalar üzerine 25. ve 26. Dönem Ak Parti Elazığ milletvekili aday adayı olmuş bir Madenli olarak hem Madenli hemşehrilerim adına cevap verme gereği duydum.

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Sayın Ramazan Gürgöze, program sunucusunun seçim sonuçları ile ilgili  "başkanım Elazığ yine rekor kırar mı" şeklinde yönelttiği soruya binaen  " Maden ilçemiz ve teşkilatımızın gevşekliği yüzünden ne yazık ki rekor olmayacak" biçiminde sarf ettiği bu kadar yanlış, talihsiz ve tutarsız sözler 16 yıldır bu ülkeyi yöneten Sayın Cumhurbaşkanımızın partisini temsil eden bir il başkanına hiç yakışmamıştır.

Sayın Başkana istatistikler üzerinden devletin kayıtlarına geçmiş belgeyle cevap vereceğim.

 

 

Elazığ İli 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimleri Karşılaştırmalı Tablo

İlçeler
1 Kasım 2015

 Seçim Sonuçları
24 Haziran 2018 Seçim Sonuçları
Aradaki Fark
Ağın
% 54
% 52
-2
Alacakaya
% 74
% 61
-13
Arıcak
% 73
% 70
-3
Baskil
% 82
% 73
-9
Karakoçan
% 49
% 45
-4
Keban
% 73
% 58
-15
Kovancılar
% 80
% 69
-11
Maden
% 60
% 53
-7
Palu
% 87
% 67,5
-19,5
Sivrice
% 73
% 63
-10
İl Geneli
% 66,8
% 54,5
-12,3

 

1-Yukarıdaki tabloya dikkatle bakılırsa Ak Partiye  teveccüh gösteren Madenli seçmenin kaybı ilçeler arasında en az kayıpla 4. sırada olup  kendi ilçesi Palu ilçeler arasında  %19,5’lik en yüksek kayıpla birinci sıradadır.

2-En önemlisi de milletvekili listesinde 2002 yılından bu yana tek bir seçimde dahi bölgeden bir aday listede olmamasına rağmen, Sayın Gürgöze’nin ilçesi Palu’da ise her seçim döneminde listede en az iki ve ikiden fazla aday bulunmasına ve yine belediye başkanımızın, birçok kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin Palu ilçesinden olmasına rağmen 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde alınan %87 lik sonuçtan 24 Haziran da % 67,5 ye gerileyerek %19,5 luk kayıpla Ak Parti en çok kaybı burada yaşamıştır…

3-Cumhurbaşkanligi seçim sonucunun %71  gibi yüksek bir oranla sonuçlanmasında ise tüm Elazığ halkının Cumhurbaşkanımıza gösterilen teveccühün sandığa yansımasıdır ve bunda herkes gibi Madenli hemşehrilerimizin payı olmuş ve üstelik listede tek bir Madenli aday olmamasına rağmen % 65’lik gibi yüksek oranlı bir destek vermiştir.

4-Herşeyden önemlisi Cumhur İttifakı içindeki Milliyetçi Hareket Partisinden listede Madenli bir aday kardeşimiz olmasına rağmen bu partiye % 10 gibi bir oy çıktığını ve Madenli hemşehrilerimin Cumhurbaşkanımıza ve partisine sahip çıkarak sizin daha fazla başarısız olmanızın önünü keserek yaklaşık 100-150 oyla dördüncü milletvekilini çıkarmamızı vesile olduğunu yüksek sesle haykırıyorum.

Sayın başkan; şehrin neredeyse bütün kurum ve kuruluş yöneticilerinin, ilin milletvekillerinin çoğunluğunun, belediye başkanımızın Palulu oluşu ilçenizde milletvekili seçim sonucunun çok daha yüksek seviyelerde olmasını gerektirmez miydi?

Ezcümle; seçmen iradesinin tecellisi olan sandık sonuçları dikkate alınmadan ortaya çıkan sonucu; ki herşey aleyhine olan Maden halkına yüklemek acizliktir, kolaycılıktır.

Sayın başkana tavsiyem yine aynı televizyon kanalına çıkıp sarfettiği sözler yüzünden Madenli hemşehrilerimizden ve Elazığımızdan özür dilemesidir.

Ha Madenliler sizi affeder mi derseniz asla…

Sevgili okur; unutmayınız ki siyasette kibir, kaba gürültü, tutarsızlık ve hırs telafisi olmayan sonuçlara sebep olabilir. Öyle ki çekici elinde tutanlar kazanırken kaybedebilirler.

Hele ki siyasette başka hesaplar peşindelerse…

Sadece Sayın Cumhurbaşkanım bunları bilsin istedim!

Kalın sağlıcakla.

 
 

Yazarın Diğer Yazıları