Faruk YILDIZ

ETKİLİ(!) SENDİKALAR 3600 EK GÖSTERGE İLE İLGİLİ ÖLÜ TAKLİDİ Mİ YAPIYOR?

Faruk YILDIZ

Siyasi partiler tarafından bir seçim yatırımı olarak kullanılan 3600 ek gösterge meselesi yılan hikâyesine döndü.

16 Haziran 2020’de TBMM’de grubu bulunan bir muhalefet partisi öğretmen, polis, sağlık çalışanları, din görevlileri ve idarecilerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve emeklilikte ekonomik olarak rahat etmeleri için ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması için kanun teklifi vermişti.

Daha önceden de Ak Parti'den 3600 ek göstergenin verileceği hususunda kamuoyu huzurunda açık bir taahhüdü vardı.

Ancak kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel kurulunda bu meseleyi bir seçim yatırımı olarak kamuoyu ile paylaşan Cumhur İttifakı Bloku tarafından reddedildi.

Her seçim döneminde siyasi partiler tarafından en kazançlı seçim yatırımı olarak görülen 3600 ek gösterge ne yazık ki oylar devşirildikten sonra rafa kaldırılıp sonraki seçim için bekletilmeye başlanması artık duygularının tutsağı olmayıp özgür düşünmeyi başaranlar tarafından siyaset oyununun bir parçası olduğu net bir şekilde anlaşılsın istemiyoruz.

Özellikle saflarında çözülme olduğunu gören siyasi partiler bu çözülme ve çürümeden kurtulmak için Atatürkçülük, baş örtüsü, imam hatipler, katsayı sorunu, EYT gibi siyasi rant kokan meseleleri her seçim döneminde meydanlarda kullandılar ama çoğunu da sürüncemede bıraktılar. Bu değerleri birer birer aşındıran siyasi partiler ve siyasetçiler son birkaç seçimde kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi için sözler verdiler.

Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız bu hususta düşüncelerini meydanlarda beyan edince, kamu çalışanları 3600 ek gösterge sorununun bu sefer kesinlikle biteceğini düşünmüştü.

Ancak üzerinden yaklaşık üç yıla yakın bir zaman geçirilen 3600 ek gösterge meselesi ne yazık ki yine yeni bir seçim yatırımı olsun diye TBMM’de reddedildi.

Tam bir yılan hikâyesine dönen 3600 ek gösterge ile ilgili özellikle iktidar cephesinin en etkili ağızları her seferinde bu meselenin çözüleceği hususunda sözler vermişlerdi.

3600 ek gösterge için TBBM’de yaşanan ayak oyunlarını kamu çalışanları anlayabilmiş değil.

Özellikle etkili memur sendikalarının(!) iktidar partisinin “vereceğiz” açıklamasına rağmen “ölü taklidi yapmaları” da anlaşılır bir durum değil.

Sendika yöneticileri söz konusu kendi maaşları olunca kendi yönetim kurulu toplantılarında almış oldukları kararlarla maaşlarını milletvekili maaşlarına yakın bir seviyeye getirmelerini de kamu çalışanları yakından takip ediyor zaten.

Öyle anlaşılıyor ki önümüzdeki seçim dönemlerinde hala motorunu üretemediğimiz ALTAY Tankı(!), gündemden düşürülen yerli otomobil TOOG(!), 2023’de ülkemizin semalarında uçacak olan milli savaş uçağımız TFX ve son olarak 3600 ek gösterge yine meydanlarda propaganda olarak konuşulmaya devam edecek.

Kalın sağlıcakla.

 

Yazarın Diğer Yazıları