Erol KARA

MÜPTEZEL İRAN Şİİ CUMHURİYETİ

Erol KARA

Müptezel İran Şii İslam Cumhuriyeti, Ermenistan’a en büyük destek verenlerin başında geliyor. Bu ülkenin Türkiye’nin yanında olmadığını tarih boyunca hep gözetledik.  

Devlet aklı ile insan aklı bir olmadığı için hani çok fazla yorum yapıp acaba düzelme varda biz mi atladık diyecekken, yeniden İran’ın gerçek yüzü ile karşı karşıya kaldık. 

İran nüfusunun yarısına yakınının Azerbaycanlı kardeşlerimizden oluştuğunu var sayarsak, bu müptezel ülkenin daha önce PKK - PJAK konusunda Türkiye’yi yine ters köşeye yatırdığını hatırlayarak, bunların İslam ile alakasının olmadığını bir kez daha görmüş olduk.  

Süren çatışmalarda, İran, Kürdistan İSOL, PKK, YPG, ASALA, EKO-KA, Fransa, Rusya Ermenistan’a destek verenler arasında. Azerbaycan'a destek olan ülkeler ise başta Türkiye Cumhuriyeti, Gürcistan, Ukrayna ve Pakistan geliyor. 

ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoda, Türkiye ambargoyu delerek her türlü yardımı yaparken İran‘ın hem PKK konusunda hem de Ermenistan konusunda ki tavrı aşağılık olarak değerlendirilmez mi?  

İkiyüzlülük olarak müptezellik olarak değerlendirilmez mi? 

İran bütün bunları yaparken Devletlerin namusu yoktur sözü aklıma geldi.  

Evet çok doğru devletlerin namusu yoktur milletlerin namusu vardır.  Eğer Devletlerin namusu olsaydı, katil ABD Siyonist İsrail ve müptezel İran omurgalı olurdu. 

Evet Türkiye üzerinden kardeş ülke Azerbaycan’a vuran Ermenistan’ın bu kez işi zor. 30 yıldır işgal altında bulunan Karabağ yeniden asıl sahiplerine teslim edilmek üzere. Arkasındaki aktörler bir bir desteği çekerken, Ermeniler tarihinin en büyük kaybını vermeye devam ediyor. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, etkisiz hale getirilen Ermeni askerler arasında Suriye'den getirilen Ermeni asıllı PKK'lı teröristlerin bulunduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. 

Ermenistan'a koşulsuz destek veren ülkelerin başında, iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmek için 1992 yılında kurulan AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk grubunun eş başkanlarının bulunduğu biliniyor. 

Ayrıca bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolundan 300 Ermeni kökenli teröristin otobüslerle Ermenistan'a taşındığı tespit edilmiş, Fransa'nın göbeğinde PKK yandaşları ve Ermeni asıllı Fransa vatandaşları kol kola Azerbaycan ve Türkiye karşıtı eylem yapmıştı.  

Azerbaycan Ermenistan çatışması devam ederken, iç siyasette CHP’nin umursamaz tavrının yanı sıra HDP’nin Ermenistan’ı destekleyen söylemleri de aziz milleti çıldırtmaya devam ediyor. 

Bu arada “Biz dağda değil TBMM de isek şükür edin” diyen bir HDP ve Ermenistan bildirisine imza atmayan bir HDP kapatılmayı çoktan hak etmiş sayılmaz mı? 

HDP eğer PKK terör örgütüdür demiyorsa, bin defa kurulsa bin defa kapatılmalıdır. Kendisini Kürtlerin temsilcisi olarak gören HDP’nin TBMM’de ettiği şeref ve namus sözü yere düşmüştür. 

HDP Barajı geçti diye CHP’li bazı belediyeler pilav dağıtırken Sayın Kılıçdaroğlu’nun partisindeki özellikle 4 Milletvekilinin HDP’nin koltuğunun altından çıkmaması akıllara bin türlü soru işareti bırakıyor. 

Başa dönecek olursak, müptezel İran Azeri kardeşlerimize desteğini vermese de, Aliyev ve Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda çok kararlı. Karabağ alınıncaya kadar operasyonlara devam edilecek. 

Bakınız; Suriye, Yunanistan, Doğu Akdeniz, Ermenistan’la boğuşan Türkiye’nin önüne yeniden Suriye konusuna getirip büyük olasılıkla Birleşik Arap emirlikleri ile Türkiye’yi Suriye de çatıştıracaklar. 

Bu oyunu gören Sayın Cumhurbaşkanımız “Zor oyunu bozar” sözleriyle arkasına aldıkları aktörlere bile kafa tutarak “Biz sizden korkmuyoruz. Artık o eski Türkiye yok”  mesajlarını korkusuz vermeye devam ediyor. 

  Rabbim Türklere yardımcı olan Müslümanların yardımcısı olsun. 

Selam dua ve bilgi ile kalın. 

 

Yazarın Diğer Yazıları