Erol KARA

FETÖ'YÜ CHP'Lİ KASIM GÜLEK DOĞURDU

Erol KARA

Fetullah Gülen, hareketinin büyümesinin tek sebebi CHP’li Kasım Gülek’tir.  Gülen, 1960 yıllarda CHP’nin katkılarıyla Cemaatleşme  yeşermeye başladı ve bugün okyanus ötesinde yer buldu. 

FETÖ  elebaşı Gülen ile bağlantılı CHP’nin eski Genel Sekreteri Kasım Gülek’in arşivinde yer alan masonlukla ilgili şok belgelere ulaşıldı. 

Ortaya çıkan bilgilere göre 27 Mayıs darbesinden sonra yönetimi eline alan Millî Birlik Komitesi, dönemin İçişleri Bakanlığı’na bağlı,  Milli İstihbarat Teşkilatı’na yazı yazarak, Türkiye’deki masonluk faaliyetleri ve masonlar hakkında bilgi talep etmiş ve daha sonra ortaya çıkan bilgilere göre Millî Birlik Komitesi, Kasım Gülek’in mason olduğu ve Fettulah  Gülen ile ilişkisini tamamen doğrulamıştır. 

Bakınız ; 1960 yılında kaleme alınan 2 ayrı istihbarat raporunda, FETÖ'nün "devlete sızma" girişimlerinin Kasım Gülek ile daha rahat yer bulduğu belirtiliyor. 

Milli Birlik Komitesi'ne de sunulan raporlarda bugün olduğu gibi FETÖ’ nün "bakanlıklar ve kamu kurumlarının" sinsi sinsi işgal edilmek istendiği ifade ediliyor. 

Rapor da ; Kasım Gülek mason ve aynı zamanda CIA ile bağlantısı vardı. Gülen'i CIA ile bağlantıya geçiren Kasım Gülek'ti.  

Kasım Gülek in Babası İttihat Terakki Cemiyeti'nin Çukurova sorumlusu Nebioğlu ailesinden Mustafa Rıfat Bey, annesi Ramazanoğlu ailesinden Tayyibe Hanım’dır.  

Kasım Gülek 1928-1930 yılları arasında dünyayı yöneten derin ailelerden biri tabir edilen, Rockefeller Bursu'nu kazanarak, ABD Colombia Üniversitesi’nde iktisat alanında doktorasını tamamlamış,  Rockefeller Bursu'nun karşılıksız almış ender Türklerden biridir.  

Uzun yıllar ABD’de kalan Kasım Gülek, 1934’de Türkiye’ye dönerek, Mustafa Kemal ile tanışıp,  bizzat Mustafa Kemal’in isteğiyle CHP’ye üye oluyor. Böylece CHP macerası da başlıyor.  

Gülek, 15 Mayıs 1940’da, vefat eden CHP Bilecik milletvekili Besim Ömer Akalın yerine yapılan seçimlerde, CHP milletvekili seçiliyor. 1942’de, CHP genel sekreteri Memduh Şevket Esendal’ın referansıyla CHP GİK üyesi yapılıyor...  

Kasım Gülek, 1992’de Fethullah Gülen’i Pentagon Subayı olan baldızı Aylin Radomisli vasıtasıyla ABD Büyükelçisi Abramowitz ile tanıştırarak, diyalog projelerine entegre ediyor. 

Kasım Gülek, 1980’lerden itibaren Güney Koreli Rahip Sung Myung Moon ve CIA tarafından 1951’de kurulan Moon Tarikatı’na bağlı "Professors World Peace Academy" (PWPA)'nın Türkiye sorumlusu olarak görev alıyor.  

Gülen’in 1998’deki Papa ziyaretini, Abromowitz organize ediyor, Gülen’in ABD’de kalması için "Green Kart"ına referans olan isimlerden biri de Abramowitz idi. 

Abramowitiz daha sonraki süreç te Gülen ‘e ABD de çok büyük destekler çıkarak Pensilvanya da kalması için elinden gelen bütün desteği veriyor. 

 

Gülek, 19 Ocak 1996’da ABD’de hayatını kaybediyor ve cenaze namazını da bugün terör örgütü lideri olmaktan kırmızı bültenle aranan Fethullah Gülen kıldırıyor.  

Kasım Gülek’in eşi  Nilüfer Gülek İstanbul'da Fetullahçı Yapıya 70 dönüm arazi bağışlıyor. Gülek ailesinin Fetullah Gülen'e desteği burada bitmiyor ve uzun yıllar Gülen cemaatine maddi destek sağlıyor. 

Fetullah Gülen kendisini CİA ile tanıştıran CHP’li Gülek’in sayesinde küresel güç elde edip, bütün dünya da okullar açarak CİA ile birlikte hareket eder. 

Gülen, uzun yıllar destek verdiği Ak Parti hükümetinden istediklerini alamayınca Türkiye’de 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi  için hareket geçmek ister ama vicdanının derin kuyusunda boğulur.   

Halkın iradesi ile darbe başarısız olur. 

Evet CHP’nin içinden gelen bilerek veya bilinmeden ihanetle  FETÖ, 1960’lı yıllarda  doğdu ve bütün dünya’nın başına bela oldu. 

Bugünkü CHP, FETÖ’yü terör örgütü kabul etse de, ihanet 1960 yıllarda başlamış oldu. 

Ezcümle : FETÖ’nün nasıl doğduğunu merak edenlerin CHP’li Kasım Gülek ile Fetullah Gülen’in dostluğunu iyi okursa gerçekleri anlayacaktır. 

Selam dua ve bilgi ila kalın.

Yazarın Diğer Yazıları