Erol KARA

BÜLENT ARINÇ'IN HASBİLİK VE HESABİLİK SAVAŞI

Erol KARA

Gayri millî sesler korosunun orkestra şefi olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, konuk olduğu programda yine fitne ateşe yakarak koronavirüs pandemisi döneminde, terör tutuklusu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Devran" kitabını okuduğunu söyleyerek, “FETÖ' nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "casusluk" suçundan tutuklanan Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ettiğini, tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. 

HDP’nin tutuklu Genel Başkanı Demirtaş'ın da tahliye edilmesi gerekir şeklinde sözleri ile  Kabakçı Mustafa hezeyanlarına kapılan Arınç, terör övücülüğü yapmaya devam ederken, sanki birileri Ak Parti içinde Ak Parti’yi bir yerlere çekmek istiyor veya birileri üç tarzlı siyaset mi yapmak istiyor sorularını akla getiriyor. 

 

Türkiye gündemi yine Arınç’ın sözleriyle değişti. 

Artık Beştepe’nin Bülent Arınç’ın bu gündem değiştiren çıkışlarını iyi analiz etmesi gerekir. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kuruluna seçilen ve değerlerimize kast eden Arınç’a bu gücü veren kimdir? O açıklanmalı.  

 

Gezi olaylarından sonra Arınç’ın Ak Parti içinde karşılığı olmadığını biliyoruz. Lakin, 

hesabilik savaşı ne zaman bitecek bu aziz millet onu merak ediyor.  

 

Söylenti kargaşanın kız kardeşidir derler ya! Kargaşa yaratıp huzurumuzu bozan Bülent Arınç’la zaten kozmik oda olayından sonra bu aziz millet hesaplaşmamıştı. 

Arınç’ın gündemi değiştiren söylemleri artık “Chek” edilip istifası alınmalıdır. 

 

Bakınız; Bülent Arınç, Ak Parti’nin vicdanı değildir.  

Bir şehit ailesini bile ziyaret etmeyen Arınç, her fırsatta HDP’li Demirtaş, Kavala ve FETÖ’yü savunup şehit yakınlarını üzerken birinin buna artık “DUR” demesi gerektiğinin vakti geldi ve geçiyor diye düşünüyorum. 

 

Kimse unutmasın, devleti itibarsızlaştırıp kudret sahibi olmaya çalışanlara bu vatanın gerçek sahipleri izin vermez. 

 

Şeytanın sekreterliğini yapmaya devam eden Arınç, KHK’lar faciadır diyor ve KHK’lıları sahiplenerek hakimleri savcıları tehdit ederek, milletten hesap soruyor. Demokrasi var diye bu kadar terör övücülüğü yapılamaz, yapılmamalıdır. 

 

Bülent Arınç’ın sözlerine karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Fitne ateşi yakmaya çalışanlar, yakmaya çalıştıkları ateşte yanacaklar." ifadelerini kullandı. 

Öyle ise Erdoğan “Fitne ateşi” olarak kast ettiği Bülent Arınç’ı neden Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine yalvara yakara getirdi. Davası hasbilik olmayan Bülent Arınç’ın hesabilik davası açık açık görülürken neden Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda halen görevi devam ediyor. 

İşte kimse buna anlam veremiyor. 

Aslında 15 Temmuz’dan sonra aziz millet Arınç’la daha hesaplaşmadı. Fakat bugünün hesabı yarına da kalmamalı. 

Arınç hemen istifa etmeli. 

Lakin istifa etmezse veya ettirilmezse korkarım ki, 15 Temmuz hainlerinin listesine bir yenisi daha eklenecek. 

Çünkü bu aziz milletin ayranı artık iyiden iyiye kabardı. 

CHP bile bu kadar Demirtaş ve Kavala’yı savunmazken sözde Allah diyen birinin bu kadar şeytanın sekreterliğini yapması ülkenin delilerini çıldırttı. 

Evet, hukukçu ve siyasetçi kimliği ile tanıdığımız Bülent Arınç bu kez çizmeyi çoktan aştı. 

Reis reisliğini göstermeli. Aksi halde Ak Parti çöküşüne devam edecek. 

 

Selam dua ve bilgi ile kalın. 

Yazarın Diğer Yazıları