Batuhan Kemal AYDIN

BU YIL YILBAŞI KUTLAMALARI İPTAL

Batuhan Kemal AYDIN

Bazı konular vardır insanın içini bir alev gibi yakıp tutuşturan... Bir şeyler söylemek, ya da Ali’nin Zülfikar’ı olup ortadan ikiye ayırmak ister insan. Kötü gidişatı, Sevr Dağı'nda kainatın efendisini bir mağarada korunmasına vesile olan bir örümcek ağı olup korumak ister bataklıktan kurtulmak isteyenleri ve tertemiz yürekleri.. Hani içiniz parçalanır da elinizden sadece yazmak ve konuşmak gelir ama bu da vicdanınızı tatmin etmez ya.. Hani gerekirse çok büyük bir bedel ödemeye hazırsınızdır da hiç bir şey yapamadığınızı hissedersiniz ya.. Evet, işte tam da öyle bir durumdur bu iç savaş.

Efendimizin ‘ Kim bir kavme benzerse o da ondandır ‘ sözünün neresini yanlış anladınız beyler.. Anneler, babalar bu cümlenin neresini anlatamadınız çocuklarınıza da daha ilkokul çocukları yeni yıl hediyelerinden söz eder oldu. Peki ya öğretmenler vicdanınıza seslenmek istiyorum kaçınız öğrencilere ‘’ Yılbaşı kutlamak kâfir işidir evladım, Müslüman adam yılbaşı kutlamaz. Allah rızası için bu oyunlara gelmeyin bu kafir’in oyunudur ‘’ dedi. Kaç öğrencinin aklından bu hain tuzağı söküp attı. Önceleri adı milli kendisi gayr-ı milli olan, şimdilerde millileşme mücadelesine şahit olduğum Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükler ve okul müdürleri.. Bugün ki nesil de sizin eseriniz, yarın ki nesil de sizin eseriniz olacak. Şimdi bu vatanın geleceği çocuklarımız yavrularımız sizden görev bekler. Allah rızası için tüm hücrelerinizi harekete geçirin ve onlara deyin ki ‘’ Yılbaşı-Noel çekilişleri gibi kafir’e uşaklık edecek fikirleri öğrencilerin aklına her kim sokar ya da bu düşüncenin oluşmasına seyirci kalırsa bir dakika o koltukta oturamaz.’’ Madem "Eğitim Milli" o halde "Manevi" değerlerimize sahip çıkmak zorundasınız. Bizler bu maskaralıkları yayan ve buna pirim veren insanlar kadar cesur olmak zorundayız.

Peki ya Sivil Toplum Kuruluşlarımız..! Ey.. "Sivil Toplum Kuruluşu” yum diyerek memleketi kurtaran insan muamelesi görmeyi arzulayanlar, sadece protokol koltuklarını kovalamaktan başka bir şey yapmayan kimseler... Allah için elinizi vicdanınıza koyun. İçinde yaşadığımız dönemin bu kadar bolluğu tüm imkanların olduğu bu dönemlerde sırf laf olsun diye yılbaşı haftasında broşür vb. envanterler dağıtmaktan başka ne yaptınız.? Son yıllarda neredeyse tüm derneklerin kullandığı bir broşür envanteri var. Bir tarafı milli piyango bileti, diğer tarafı hadis-i şerif olan broşürler.. Özünde Müslüman olan insanlara doğruyu, hakkı anlatmak için bile kafir’in argümanını kullanmak nasıl bir çelişkidir. Varın siz düşünün.! Neyse.! Protokol koltuklarında oturmak için verdiğiniz mücadelenin ya da zahmetin kaçta kaçını çekerek yılbaşı kutlamayı düşünen bir tane genç ile sohbet edip onu doğru yola sevk ettiniz?

Aslında herkesi ayağa kaldırmak için gereken tek şey Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bu konuda bir iki cümle kurması. Sırf Cumhurbaşkanına yaranmak için bütün kurumlar ve protokol sevdalısı dernekler sokağa dökülür hele birde herhangi bir seçimin aday adaylığı başvuru süreci yakınsa atacakları taklalara kendileri bile şaşırır.

Bazı insanlar söylediklerime harfi harfine katılacaktır. İşte bu insanlara bir şey söylemek istiyorum. "Allah rızası için yetkinizi kullanmaktan çekinmeyin.. Eğer bir şeyi istiyorsanız onu almak için biraz gürültü çıkarmanız gerekir diyor MalcomX ve bizler manevi ruhumuzu geri kazanmak istiyoruz. Lütfen gürültü çıkarmaktan çekinmeyin.’’

Rabbim her türlü ahlaksızlığın ve fuhşiyat’ın zirveye çıktığı bu gece de Filistin'de, Suriye'de, Doğu Türkistan'da, Mymar'da zulüm gören kardeşlerimizi üzmeyin. Zaten destek olamıyoruz bari köstek olmayalım. Müslümana zulüm edeni sevindirmekten, günah kazanmaktan, cehenneme gitmekten başka hiçbir yere varılamayan bu geceden ve bu gecenin şerrinden, yüreğinde İslam ışığının bir zerre kadar bile olan herkesi Rabbim korusun.

Yılbaşı kutlamalarının bittiği, Mekke’nin Fethi programlarının yaygınlaştırıldığı bir memleket olmamız hayaliyle.. Kalın sağlıcakla.

 

Yazarın Diğer Yazıları