Batuhan Kemal AYDIN

Boykot Meselesi Mantıklı Değil!

Batuhan Kemal AYDIN

Geçmiş yıllarda milli ve manevi değerlerimize yapılan saldırılarda sık sık gündeme gelen bir konu BOYKOT.

 

Konu bana pek mantıklı gelmiyor. Şöyle ki bu sayılan markaların ülkemizde binlerce çalışanı var, aileleriyle beraber milyonlarca insan bu şirketlerden para kazanıyor. Bu şirketlere iş yapan yan firmaları söylemiyorum bile... Farz edelim ki onlardan biri ( mesela pierre cardin ) ülkede inanılmaz bir boykota maruz kaldı şirket Türkiye pazarından çekilme kararı aldı, çalışanlarını toplayıp gidecek hali yok ya bu ülkede kalan vatandaşımız işsiz kalacak. Bu duruma bir çözüm geliştirilecek mi? Şu süreçte hiç sanmıyorum.

 

Eve bir malzeme alıp getiriyorsunuz ev sakinlerine bunu kullanma diyorsunuz.

 

Niyetim konuya susalım değil! İnsanlar işsiz kalmasın hiç değil! 

 

Aslında bu boykot meselesinin de sosyal medya da yapılan paylaşımların ötesinde gerçek manada ciddiye alınacağını da sanmıyorum. Daha önce böyle süreçleri defalarca yaşadık dünya tarihinde de tanıklık ettik. Halk cebini düşünüyor küresel ekonomi bu kadar zor bir süreçten geçerken ve ülkemiz bu kadar etkilenmişken vatandaş ekonomik olan ürüne yoğunlaşıyor. Bakmayın siz sıfır araba satışlarının arttığına, iphone bilmem kaçın hangi mağaza da tükendiğine sokaklar başka söylüyor TV'ler, tablolar başka...

 

İş dünyasına bakalım, kurumsal şirketlerin çok büyük bir kısmı Renault ve Citroën marka personel araçları var. Neden? Çünkü piyasanın en ucuz  araçları bunlar bunlara bir alternatif var mı peki? O fiyatlarda yok.

 

Tepki doğru fakat yetersiz! Ben cahil bir vatandaşım, Fransa kafir bir ülke elbette ki ebu cehilin izinden gidecek lakin biz Osman’ın torunlarıyız, onların arkasında batılı ülkeler olabilir fakat biz Kainatın efendisinin ümmetiyiz, İslam’ın Askerleriyiz sefasını sürdüğümüz cennetin hayali ile uyandığımız günleri bize bahşeden Allah için onun en sevdiği kuluna dil uzatanın diline, yan bakanın gözüne gereken tepki fazlasıyla verilmeli. Lakin bu kınama ve işlevsiz tepkiler yerini daha farklı tepkilere bırakmalı.

Batıya tepki mi vereceğiz? Batının bize dayattığı, nesillerimizin yok oluşuna seyirci kaldığımız Laiklik denilen bu sistemi ortadan kaldıralım. Gayr-ı milli eğitim yerine nesillerimizi milli bir eğitim ile buluşturalım. Batıdan aldığımız ne kadar kanun-hukuk kuralı varsa hepsini kaldıralım. Bir tepki verilecekse bu alçaklığa böyle tepki vereli!

 

İslam’a yapılan bu saldırıların tek nedeni Müslümanların başsız oluşu! Kâfir Papa’sı ile uğraşmazken Hilafet sancağını kaldırıp Müslümanları başsız bırakanların mekânı Cehennem olsun. Ben şikâyetçiyim yarabbi...

Yazarın Diğer Yazıları