Tunceli'de okullarda büyük hazırlık
Tunceli'de yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul binalarında depreme karşı kapsamlı inceleme yapıldı. Bu kapsamda, 78 okuldan 44'üne güçlendirme kararı verildi, 42'sinin çalışmaları tamamlandı. Kalan binalara yıkım kararı çıkarken, yıkımlar gerçekleştirildi ve öğrenciler güvenli okullara yönlendirildi.
Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, kentteki okulların depreme dayanıklılığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
78 OKUL İNCELENDİ, GÜÇLENDİRME VE YIKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bugüne kadar 78 okulun teknik uzmanlarca detaylı şekilde incelendiğini belirten Karaköse, 44 okul için güçlendirme kararı alındığını, bunlardan 42’sinin güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını, kalan 2 okulun ise bu yıl güçlendirme sürecine alınacağını söyledi. Deprem güvenliği yetersiz bulunan okullara yıkım kararı verildiğini, yıkımların gerçekleştirildiğini ifade etti. Ayrıca Tunceli’ye eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla 6 yeni okul kazandırılacağını, ihale süreçlerinin tamamlandığını ve bazı projelerde yapım aşamasına geçildiğini açıkladı.
“TUNCELİ’YE 6 YENİ OKUL KAZANDIRILACAK”
10 bin 168 öğrencinin eğitim sürecine başladığını belirten Karaköse, mevcut okulların depreme dayanıklılığı konusunda titizlikle çalışıldığını vurguladı. Karaköse, “İlimizde 100 okulumuz, 1.238 öğretmenimiz, 682 dersliğimiz ve 10 bin 168 öğrencimizle 2025-2026 eğitim ve öğretim yılına başladık. 78 okulumuzda çalışmalar yapıldı. 44 okula güçlendirme kararı verildi, 42’si tamamlandı, 2’si bu yıl güçlendirme sürecine alınacak. Diğer okullara yıkım kararı verildi ve yıkımları tamamlandı. Bu yıl Tunceli’ye 6 yeni okul kazandırılacak” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM SÜRECİYLE İLGİLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI”
Okul öncesi ve 1’inci sınıf öğrencileri için uygulanan uyum haftasıyla ilgili de bilgi veren Karaköse, bu süreçte velilerin de heyecanlı olduğunu belirtti. Karaköse, “807 öğrencimiz okula başladı. Uyum haftasında çocuklarımız okullarını, imkanlarını ve öğretmenlerini tanıdı, arkadaşlarıyla tanıştı. Etkinliklerle neşeli ve keyifli bir hafta geçirdiler. Velilerimiz de öğrencilerimiz kadar heyecanlıydı. Eğitim süreciyle ilgili tüm önlemlerimizi aldık” ifadelerini kullandı.