TRT GAP Radyoda merhum Dr. Ahmet Tevfik Ozan anlatıldı
Gazeteci-Yazar-Şair Bedrettin Keleştimur, 14 Ocak Çarşamba günü saat 11.50'de TRT GAP Diyarbakır Radyosu'nda canlı telefon bağlantısıyla, 15 Ocak 2021'de hayatını kaybeden merhum Dr. Ahmet Tevfik Ozan'ı anlattı.
“Hayatın İçinden” programında Ozan’ın hayatı, sanat kariyeri ve topluma yaptığı hizmetler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Programın yapımcılığını Ayşe Değertekin, sunuculuğunu Aslı Hocaoğlu, teknik yönetmenliğini ise Ercan Yaşar üstlendi.
Merhum Dr. Ahmet Tevfik Ozan, 1953 yılında Harput Buzluk Bağları’nda doğdu. Tıp doktoru ve akademisyen olmasının yanı sıra, şair ve edebiyatçı kimliğiyle Elazığ sınırlarını aşan bir bilge olarak tanındı. Elazığ Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi’nde aldığı eğitimle Tıp kariyerine başlayan Ozan, Türkiye’nin farklı illerinde görev yaptıktan sonra Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı.
Sanat ve edebiyat alanında da üretken olan Ozan; “Kâinat Şiiristan, Dağlar Ardı Şiirleri, Şeyma Ceylan Yüreği” gibi şiir kitaplarının yanı sıra “Şiirden Taşan Sözler” ve anı kitabı “Taş ve Tebessüm” ile edebiyat dünyasına önemli katkılarda bulundu. Şiirlerinde vatan, millet, aşk, ölüm ve doğa temalarını işledi. Uluslararası etkinliklerde Türkiye’yi temsil eden Ozan, Struga Şiir Akşamları gibi prestijli programlarda yer aldı.
Elazığ Belediyesi, merhum Ozan’a vefa örneği göstererek şehrin yeni Fuar ve Kongre Merkezi’ne Dr. Ahmet Tevfik Ozan adını verdi. Bedrettin Keleştimur, programda Ozan’ın sanatı, hayatı ve eserleriyle Harput’un ve Türk şiirinin değerli bir temsilcisi olduğunu vurguladı.
Merhum Dr. Ahmet Tevfik Ozan, harput’un ve Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden biri olarak rahmetle anıldı.