Şerifoğulları: 'Tek derdimiz şehrimize değer katacak projeler yapmak'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediyenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

Şerifoğulları: 'Tek derdimiz şehrimize değer katacak projeler yapmak'

Elazığ Belediye Meclisi haziran ayı oturumlarının ilk birleşim Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında yapıldı. Başkan Şerifoğulları, gündem maddelerine başlamadan belediye olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

ALTYAPI VE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şerifoğulları “26 km yağmurlama hattı 700 KM kanalizasyon hatları çalışmaları yaptık. 
Üniversite, Yeri Mahalle, İzzet Paşa, Fevzi Çakmak, Yıldız Bağları, Rızaiye, Ulukent, Doğukent, Ataşehir, Sürsürü ve Olgunlar Mahallelerimizde çalışmalarımız büyük oranda tamamlandı. Tamamlama yapmış olduğumuz yerlerde özellikle evsel bağlantıların bağlanmasıyla birlikte temiz içme sularımızı vatandaşlarımızla buluşturduk ve bu anlamda da çok ciddi manada kayıp kaçak oranında azalmalar oldu. Bu hem elektrik faturası noktasında faturalarımıza yansıdı hem asbest borulardan ve pik borulardan hemşehrilerimizi kurtardık. Özellikle bu yıl hızlı bir şekilde yine Ramazan Bayramı sonrasında İcadiye, Rüstempaşa, Sarayatik ve Cumhuriyet Mahallelerinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapılarını bitirdiğimiz içme suyu hatlarının evsel bağlantılarının tamamlandığı noktalarda da özellikle son bir ayda çok ciddi manada bir asfalt noktasında bir seferberlik başlattık. Bir aylık süre zarfında yaklaşık 16 KM’lik ana arterlerimizi asfaltladık. Yaklaşık 50 kilometreye yakın bir ana arteri asfaltlama çalışmalarımız da devam edecek. İçme suyu hatlarının döşendiği, abone bağlantıları yapıldığı, evsel bağlantıların bittiği ve yeni hatların kullandığımız alanlarda hızlı bir şekilde asfaltlama ve kaldırım çalışmalarımızı da süratle devam ettireceğiz” dedi.

DOĞU PARK 120 GÜN SONRA VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE OLACAK

Başkan Şerifoğulları “Son günlerde yapmış olduğumuz ihalelerimizden bir tanesi olan yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alanda eski terminal binasının olduğu alanda yürüyüş alanları, fitnes salonları, kafeteryaları, bisiklet yollarının, çocuk oyun alanlarının olduğu Doğu Parkımızı da inşallah 120 gün gibi kısa bir süre içerisinde bitirip hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

ÖĞRETMENEVİ RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Şerifoğulları “Eski öğretmen evimizi güçlendirme ve restorasyon çalışmasıyla birlikte tarihi binamızı koruyarak millet kütüphanesi haline getiriyoruz. Üst katları da eğitim müzesi haline getiriyoruz. İnşallah bu projemizi de kısa süre içerisinde tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye aktardı.

KANGRENLEŞMİŞ BİR SORUN ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Başkan Şerifoğulları “şehrimizin en büyük sorunlarından bir tanesi olan Hazardağlı ve Tofaş kavşağıyla alakalı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sözleşmeye bağlandı. Yeni nesil hemzemin kavşak düzenlemesi ile kangrenleşmiş bir problemi çözüme kavuşturacağız. O da bir 15-20 günlük kısa bir süre içerisinde inşallah yapımı başlanacak. Okulların tatil olmasıyla birlikte şehir trafiğinin insanların tatile, köye gittiği bir ortamda daha az olduğu bir noktada çalışmamızı kısa bir süre içerisinde tamamlayıp büyük bir problem olan o iki kavşağımızı inşallah Abdullahpaşa kavşağıyla birlikte üç kavşağımızın düzenlemesini yapıp asfaltlamayla birlikte inşallah şehrimize kazandırmayı düşünüyoruz. Daha önceki dönemlerde başlayıp bitirdiğimiz projeler, yeni dönemde hemşehrilerimize taahhüt etmiş olduğumuz projelerin hayata geçirilmesi noktasında yapmış olduğumuz çalışmalar devam ediyor. Bizim tek derdimiz, tek gayemiz şehrimiz kronikleşmiş sorunlarını asgariye indirmek, şehrimize değer katacak projeleri hayata geçirmek” diye kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİ ŞART

Kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşları ikna etmekte zorlandıklarını vurgulayan Şerifoğulları “Özellikle kentsel dönüşüm noktasında kentsel dönüşüm müdürlüğümüzün önemli bir gayreti var. Nailbey Mahallesi, İstasyon Caddesi'e başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm ofislerini kurup vatandaşlarla görüşmelere başladığımız Sarayatik, Çarşı Mahallesi, Akpınar Mahallesi’nde dahil olmak üzere vatandaşlarımızla görüşmelerimizde artık sona geldik. Ama Üzülerek ifade etmek istiyorum ki kentsel dönüşüm noktasında vatandaşlarımızı ikna etmekte zorlanıyoruz. Biz yapmış olduğumuz çalışmada serbest müteahhitlerden metrekare fiyatını çok daha altında yapma taahütüyle vatandaşımızın huzuruna çıkıyoruz. Vatandaşlarımıza belirtmiş olduğumuz rakamlar, “fiyatlar evet doğrudur, uygundur, müteahhitlerden daha düşük teklif verdiniz” demelerine rağmen ama anlaşma noktasında maalesef sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sorunu çözme adına da yine Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızla görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle kredi sağlama noktasında yapılacak bir iyilik bu kentsel dönüşümün hız kazanmasına vesile olacak. Bu anlamda da çalışmalarımız devam ediyor. Ama buradan bir kez daha bütün hemşehrilerimize seslenmek istiyoruz. Deprem ülkesiyiz. Deprem bölgesindeyiz. 2020'de Elazığ depremini yaşadık. 6 Şubat'ta 11 ili etkileyen büyük bir afeti yaşadık. Yaklaşık 30 binin üzerinde ağır hasarlı yapımız vardı. Devletimiz, hükümetimiz, cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehrimize 37 bin konut kazandırdı. Bu yıl sonu itibariyle de bu konutların tamamı teslim teslim edilecek. Ama afet konutları yapılırken bir yanda Abdullahpaşa, Sürsürü, Kesrik, Mustafa Paşa ve Rüstempaşa Mahallelerinde  yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bir birlikte şehir merkezinde yapılması gereken acil yerlerimiz var. Bunları belediye olarak üstlenmiş durumdayız. Vatandaşlarımıza çağrımız bizim belediyenin aracı olduğu, işin ortağı olduğu bu sürece kendilerinden destek bekliyoruz. Önümüzde bir Bingöl, Tunceli depremi bekleniyor. Allah muhafaza yani can kayıpları olmadan, o depremi yaşamadan şehrimizi depreme daha dayanıklı bir şehir haline getirme zorunluluğumuz var. Bu anlamda bakanlığımıza iş düşüyor. Elazığ belediyesi', valiliğine, siyasilerimize, bütün siyasi partilerimize iş düşüyor ve en büyük görev, en büyük iş vatandaşlarımıza düşüyor. Biz kendilerine bir kez daha buradan çağrıda bulunmak istiyoruz ki inşallah bir an önce anlaşır. Özellikle Nailbey Mahallesi'ne yapacağımız çalışma, şehrimizin, şehir merkezinin vizyonunu artıracak, şehir merkezine değer katacak bu projenin hayata geçmesi noktasında hemşehr imizle mutlaka anlaşmamız lazım anlaşmamız gerekiyor. Bu anlamda vatandaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.