ŞEHİDİMİZİ UĞURLADIK

Tamer ÖREN - Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 3 Şubat 2018 tarihinde, Afrin'in kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde  TSK'ya ait bir tankımızın isabet alması sonucu  şehadete yürüyen  Piyade Uzman  Çavuş Fevzi GÜRSU(28)  memleketi Elazığ'da binlerce kişinin  katıldığı cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurlandı.

ŞEHİDİMİZİ UĞURLADIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Afrin Bölgesinde  düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan   Piyade Uzman  Çavuş  Fevzi GÜRSU Elazığ’da binlerce kişinin “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez sloganları eşliğinde  sonsuzluğa uğurlandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ TÖRENE KATILDI

Cenaze törenine  Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,Elazığ  Valisi  Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve Tahir Öztürk , şehidin babası Metin Gürsu, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze törenin de bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,’’ ’’Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.Rabbim mekanını cennet eylesin.’’dedi.

 

HAİN TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK VERENLERE SESLENİYORUM

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,yaptığı konuşmada,’’Elazığ’dan bütün dünyaya sesleniyorum.Özellikle ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen taşeron hain örgütlere destek veren herkese sesleniyorum.Daha öncede ikaz ettik,bakın sizin o verdiğiniz silahlar bu millete dönecek diye.İşte en son örneğini gördük.Onların verdiği silahlarla yiğitlerimizi şehit ettiler.Artık sözün bittiği noktadayız.’’dedi.

BU BİZİM İÇİN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİDİR

Terör örgütüne destek veren kim olursa olsun.Bu desteğini durdurmalı ve bitirmelidir diyen Bakan Canikli,’’Bu bizim için bir bağımsızlık mücadelesidir.Bakın 20 Ocak’tan itibaren terör örgütü Afrin bölgesinden ülkemize yönelik 90’a yakın saldırıda bulundu.Bunlar birgünde olmadı.Bu silahları birgünde getirmediler.Demekki hazırlıklarını aylar ve yıllar öncesinden yapmışlar.Şimdi bu harekatın yapıldığını anlayabildinizmi?.Özellikle bu terör  örgütüne destek verenlere sesleniyorum.Amaçları belli.Hedefleri belli.Söylüyoruz.Ve şunu hiç kimse unutmasın bu millet birlik ve beraberliği için ne yapılması gerekiyorsa yapar.’’dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,konuşmasının sonunda,Şehit Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu için dua ederken,gözyaşlarına hakim olamadı.

Konuşmanın ardından  Bakan Nurettin Canikli ve vatandaşlar  tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı top aracına konularak askeri tören geçişi yapıldı.

Törenin ardından şehidin naaşı, Elazığ Garnizon Şehitliğine götürülerek toprağa verildi.