Palu Kalesi'nde 3 bin yıllık tarih gün yüzüne çıkıyor
Elazığ'ın Palu ilçesinde yer alan tarihi Palu Kalesi'nde yürütülen kazılarda, Osmanlı, Bizans ve Urartu dönemlerine ait yapı kalıntıları ile çanak çömlekler gün yüzüne çıkarıldı. Kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda, Elazığ Valiliği ve Palu Kaymakamlığı'nın destekleriyle bu yıl mayıs ayında başladı.

Doç. Dr. Harun Danışmaz, “Kalede yaklaşık 1–2 metre yüksekliğinde duvar kalıntılarına ulaştık. Özellikle çanak, çömlek ve bütün haldeki testiler oldukça dikkat çekici. Bu buluntular, Palu Kalesi’nde her dönemde yaşam olduğunu gösteriyor.”
Palu Kalesi'nin yaklaşık 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Danışmaz, kalenin ilk olarak Urartu döneminde kurulduğunu ve Osmanlı'nın son dönemlerine kadar kesintisiz yerleşim gördüğünü ifade etti.