Otobüs yolculuklarında yeni dönem
Şehirlerarası otobüs yolculuklarının yıllardır vazgeçilmezleri arasında yer alan kek, bisküvi ve dondurma gibi ikramlar, artan maliyetler nedeniyle birçok firmanın servis listesinden çıkarıldı. Sektör temsilcileri, ekonomik şartların devam etmesi halinde çay, kahve ve su gibi temel ikramların da ücretli hale gelebileceği uyarısında bulundu.
Havayolu sektöründeki ücretli yiyecek ve içecek modelinin otobüs taşımacılığına da yansıyabileceğini belirten Bay, mevcut koşulların sürmesi halinde ücretsiz ikram döneminin sona erebileceğini söyledi.
Sektör temsilcileri, maliyet artışlarına yönelik düzenlemeler yapılmaması halinde hem hizmetlerin azalabileceği hem de otobüs bilet fiyatlarında yeni artışların gündeme gelebileceği uyarısında bulunuyor.