Mümkün değil lakin zor da değil
Halk tarafından itici bulunan ve sevimsiz görünen davranışlarıyla siyaset kurumuna irtifa kaybettirip günbegün itibarsız hale getiren siyasiler yanında, halka yaklaşımı, doğal ve samimi davranışlarıyla gönülleri fethedip oldukça kirlenen siyaset kurumunu saygın konuma yükseltip her kesimden takdir ve taltif gören isimleri bir bir kaybediyoruz ne yazık ki.
Birkaç ay önce kaybettiğimiz siyasetin olduğu kadar sanat ve sinemanın da naif yüzü ve her kesimden sıcak ilişkiler içinde olan, ülkenin barışı ve huzuru adına da adımlar atan Sırrı Süreyya Önder’in ardından Manisa'da her siyasi görüşten insanın sevdiği Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i de kaybettik.
Her ölüm erkendir ama Zeyrek’in ölümü gerçekten erken bir ölüm oldu. Talihsiz bir kaza ile çok sevdiği Manisalılardan ayrıldı. Zeyrek’in vefatı ile birlikte sosyal medyada kendine ait çok sayıda video paylaşıldı. Halkıyla kucaklaşan, personelleri ile arkadaşça hizmet hedeflerine koşan, protokolü ve resmi kuralları çok sevmeyen ve tümüyle gönlünü ve yüreğini halkının emrine veren Zeyrek, siyasetin de son yıllarda sayısı ender görülen örnek yüzü oldu.2024 yerel seçimlerinde CHP’nin başarısının altında da sanırım toplumda karşılığı olan ve halkın kendisinden emin oldukları isimleri aday göstermesinde gizli. CHP; Belediye başkan adayı gösterirken CHP’lilik üzerinden değil toplumun ortak hissiyat ve beklentileri üzerinden hareket etmiş. Öncelikle halka isim ve aday dayatmamış, tam tersi hangi siyasi partiden olursa olsun halkın genelinden onay alan isimleri aday göstermiş.
Adıyaman, Bursa, Balıkesir gibi Manisa gibi oldukça muhafazakâr bir ilde büyükşehir belediyesini CHP’nin kazanmasının altında da bu gerçek var. Ferdi Başkan, Ak Partilinin de MHP’linin de rahatlıkla oy vereceği bir isimdi ve sonuçta her kesimin oylarıyla başkan seçildi.Seçildikten sonra halkın gönlünde daha da yüceldi ve yükseldi. Çünkü o mütevazı idi. Çünkü o çocukla çocuk büyükle büyüktü. Çünkü onda kibir yoktu. Çünkü o doğaldı. Çünkü o çalışanlarına ağabey ve kardeşti. Çünkü o siyasetin son yıllarda hep olumsuz örnekleriyle dolu vadide açan bir taze ve güzel kokulu güldü.
Partisi ve dünya görüşü ne olursa olsun halkının sevgisini kazanmış bir kişiye herkesin oy vereceğini keşke bir de Ak Parti’nin uluları anlayabilse. Ve keşke Genel Merkez dayatmaları yerine halkın beklentilerine karşılık gelebilecek isimler aday gösterilse. Ak Parti de bu mümkün mü? Elbette çok mümkün değil lakin zor da değil.