Milyonlarca emeklinin gözü ocak ayında yapılacak maaş artışına çevrilirken, uzman Muhammet Bayram Karakaş'ın değerlendirmeleri yeni zam senaryolarını gündeme taşıdı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 7-11, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 5-8,5 aralığında artış beklentisi öne çıkarken, seçim takviminin yaklaşmasıyla refah payı ve seyyanen zam ihtimali de tartışılıyor.
Geçmiş seçim dönemlerinde 3600 ek gösterge ve EYT gibi önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğine dikkat çeken Karakaş, benzer şekilde emeklilerin gelirlerini artırmaya yönelik adımların da seçim sürecinde tartışılabileceğini belirtti.
Yukarıdaki arama formları aracılığı ile Elazığ Hakimiyet Haber arşivinde kelime, içerik, konu araması yapabilir veya gün-ay-yıl formatında tarih girerek tarihe göre haberleri listeleyebilirsiniz.