Milletvekili Açıkkapı ile Başkan Gök arasında 'Millete Hakaret' tartışması

Kovancılar Belediye Başkanı Vahap Gök, sosyal medyadan kendisini ağır şekilde eleştirenlere hakaret eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı'yı eleştirdi. Gök'ün eleştirilerine Açıkkapı da sessiz kalmadı.

Milletvekili Açıkkapı ile Başkan Gök arasında 'Millete Hakaret' tartışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM’de yeni yasama yılının açılışı nedeniyle oldukça anlamlı bir paylaşım yaptı. Kapsının tüm Elazığlılara açık olduğunu vurgulayan Açıkkapı’nın bu paylaşımına çok ağır yorumlar da geldi. Ağır eleştiriler karşısında sinirine yenik düşen Milletvekili Açıkkapı, bu yorumlara sert ve hakarete varan yorumla karşılık verdi.

Açıkkapı’nın bu tavrına Büyük Birlik Partili Kovancılar Belediye Başkanı Vahap Gök sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla eleştirilerde bulundu. Gök, “Milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekili, o makamın onurunu taşıyacağına dönüp de millete ‘şerefsiz, namussuz’ diye sesleniyorsa; bilin ki o söz millete değil, kendi haysiyetine yakışandır.

Çünkü milletin iradesi kutsaldır, milletin onuru dokunulmazdır. O koltuk, halkın alın teriyle, duasıyla, oyuyla verilmiş bir emanettir. Emaneti taşıyamayanın ağzından dökülen her hakaret, milletin değil; kendi şahsiyetinin çukuruna düşmüş halinin göstergesidir.” dedi.

Bu eleştirilere karşı da sessiz kalmayan Milletvekili Ejder Açıkkapı bir paylaşım daha yaparak bu kez Vahap Gök’ü algı yapmakla suçladı. 

Ejder Açıkkapı’nın son paylaşımı şu şekilde:

“Aziz Milletimize ve Kamuoyuna Duyuru
Bugün, bir paylaşımımıza iyi niyetle yapıldığına inandığım bir yoruma cevap yazdım. İftira atanlara yönelik olarak yorumlarla verdiğimiz sert cevap bazı çevreler tarafından maksatlı şekilde çarpıtılmaktadır. Sanki bu cevabımızla aziz milletimize hakaret etmişiz gibi göstermeye çalışanlar vardır. Bu iddialar tamamen asılsız olup, gerçekleri yansıtmamaktadır. Yorumumuzun tek bir kelimesinde Aziz milletimizi hedef alan tek bir kelime yokken, iftira odakları mal bulmuş gibi çukur zihniyetlerini bir kez daha taşırmaya çalışmaktadırlar. 
Sözlerimizin Hedefi ve Gerçekler

Öncelikle şunu net olarak ifade edelim: Verdiğimiz sert tepki milletimize değil, hakkımızda yalan ve iftira yayan bir avuç art niyetli iftiracı şahsa yöneliktir. 
İyi niyetli olduğuna inandığımız bir yoruma yaptığımız yorum mecrasından çıkarılarak, Kovancılar İlçemizin naif insanlarını aldatmaya çalışan bir takım şer odaklarının harekete geçtiğini görüyorum. Cürmü kadar yer yakacak bu şer odakları hadsizlikte sınır tanımamaktadırlar. Ancak şahsımı hedefe koyanlara prim vermeyeceğimi ifade etmek isterim. 

Sözüm ona,
Kovancılar’a gelen yatırım ve projelere destek vermediğimiz, hatta engel olduğumuz yönündeki asılsız dedikoduları çıkaranlara karşı kullandığımız ifadeler bazılarınca bilinçli biçimde yanlış aksettiriliyor, iftiracılar da bir bir dökülüyorlar, dökülmeye de devam edin… 
Bu iftiracıların yalanlarına, iftiralarına karşın, gerçekleri açıkça ortaya koymak zaruri hale gelmiştir.
Gerçekler:

Kovancılar’a yapılacak her türlü
yatırımı ve projeyi bugüne dek canla başla destekledim. İlçemizde hayata geçen her hizmette benim emeğim ve mührüm vardır.
Hiç kimse somut bir örnek gösteremez ki ben Kovancılar’ın menfaatine olan bir projeyi engellemiş olayım. Aksine, bu tür iddiaları ortaya atanlar varsa, lütfen çıksınlar ve ortaya delil koysunlar.
“Yatırımlara engel oluyor” yalanını yayanlar, kendi şerefsizliklerini ve art niyetlerini örtmek için benim sözlerimi çarpıtmaktadır.
Milletimize hizmet etmek bizim en büyük şiarımızdır. Aziz milletimize hakaret etmemiz söz konusu bile olamaz. Biz bu yola milletimize hizmetkâr olmak için çıktık, hiçbir zaman onlara laf söylemeyiz.
Aziz Milletimize Saygımız Sonsuzdur

Bizim için aziz milletimizin her bir ferdi baş tacıdır. Görevde bulunduğumuz süre boyunca halkımızın refahı ve ilçemizin kalkınması için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bizi tanıyanlar iyi bilir ki, milletimize karşı daima saygılı, mütevazı ve hizmet odaklı bir tavır sergiledik. Dolayısıyla, birkaç art niyetli kişinin ortaya attığı “millete hakaret” iftirası hem şahsıma hem de bugüne kadar yan yana çalıştığımız değerli halkımıza yapılan büyük bir saygısızlıktır.
Biz hakaret bir yana, her zaman milletimizin sorunlarını çözmeye, taleplerini yerine getirmeye gayret ettik. Kovancılar halkına kazandırdığımız sayısız yatırım ve hizmet bunun en güzel kanıtıdır. Halkımızı küçük görmek veya onlara kırıcı söz söylemek bir tarafa, biz onları yürekten seven ve onların emanetini taşıyan bir anlayışla hareket ediyoruz.
Çarpıtan Zihniyetlere Son Söz

Şunu çok net ifade etmek istiyorum: Benim cevaplarımı çarpıtıp sanki aziz milletimize hakaret etmişim gibi gösterme densizliğinde bulunanlar harbiden haysiyetsizlerdir. Kendi çürümüş zihniyetlerini ve kişisel hırslarını tatmin etmek uğruna milletimizin adını böyle kirli oyunlara alet edenler, en başta milletimize ihanet etmektedir. Bu ahlak yoksunu kişiler bilsinler ki ne yaparlarsa yapsınlar gerçekleri örtemeyecekler. Bizim sözümüz de özümüz de bellidir: Hedefimiz, Kovancılar’ın gelişmesini engellemek isteyen fitnecilerdir; asla milletimizin kendisi değildir. Bizim milletimize sevgimiz ve hizmet aşkımız dün nasılsa bugün de aynıdır, yarın da öyle olacaktır.

Son olarak, hakkımızda yalan ve iftira üreten bu çevrelere bir kez daha sesleniyorum: Kendi kirli siyasetinize ve nefsinize aziz milletimizi alet etmeye kalkmayın. Biz milletimize hiçbir zaman hakaret etmedik, etmeyiz. Ancak kendi şerefsizliklerini gizlemek için bizim ifadelerimizi milletimize yöneltmişiz gibi göstermeye çalışanlar, aynaya baktıklarında gerçek yüzlerini göreceklerdir. Sözlerimizi kasıtlı olarak çarpıtanları Allah’a havale ediyoruz. İftirayla siyaset yapan, halkın değerlerini istismar eden bu zavallı karşı hukuki ve vicdani mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Kamuoyunun doğru bilgiyle hareket edeceğine ve bu tür ucuz oyunlara gelmeyeceğine inancımız tamdır.
Saygılarımla,”