Kamuya girişte önemli değişiklikler getirecek yeni bir kanun teklifi AKP tarafından TBMM'ye sunuldu. Her yıl KPSS'ye girerek kamu personeli olmayı bekleyen binlerce adayı yakından ilgilendiren bu teklif, 'Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' başlığını taşıyor. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları doğrultusunda hazırlanan düzenleme, birçok yasal maddenin yeniden ele alınmasını öngörüyor.
Devlet Memurları Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle birlikte, kanunlar ya da Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştireceği mesleğe özel yarışma sınavlarında da 35 yaş sınırı geçerli olacak.
Yukarıdaki arama formları aracılığı ile Elazığ Hakimiyet Haber arşivinde kelime, içerik, konu araması yapabilir veya gün-ay-yıl formatında tarih girerek tarihe göre haberleri listeleyebilirsiniz.