Kurumların sunum 'sınavı'
Elazığ İl Koordinasyon Kurulu 2025 yılı 4. dönem toplantısı yapıldı. Toplantı da Elazığ ilimizde 2025 yılı kamu yatırımı olarak 1098 projenin uygulandığı ve bu projelerin toplam bedelinin 58 milyar 888 milyon TL olduğu açıklanırken, basına kapalı olarak devam eden toplantı da bölge ve il müdürlüklerinin sunumlarının neler olduğu ise merak edildi.
Elazığ il koordinasyon kurulu 2025 yılı 4. dönem toplantısı yapıldı. Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Özbay’ın başkanlığında, İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 yılı 4. Dönem ekim ayı toplantısı İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya kaymakamlar, kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Özbay yaptığı konuşmada “ Elazığ ilimizde 2025 yılı kamu yatırımı olarak 1098 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 58 milyar 888 milyon TL'dir. Bu projeler için 14 milyar 15 milyon TL yıl ödeneğinden 6 milyar 90 milyon harcama yapılmış olup 2025 yılı harcama oranı %43.46'dır.” dedi.
1. DÖNEM HARCAMA TUTARI 1 MİLYAR 37 MİLYON LİRA
İl Planlama ve Koordinasyon Müdiresi Aslı Kabakaş ise yaptığı açıklamada “Kamu yatırımlarının etkin şekilde analiz edilebilmesi için oluşturulan il yatırım takip sistemine yatırımcı kuruluşlarımız tarafından girişi yapılan güncel verilerimize göre dönemsel harcama dağılımı olarak 1. dönem harcama tutarımız 1 milyar 37 milyon lira, 2. dönem harcama tutarımız 2 milyar 103 milyon ve 3. dönem harcama tutarı 2 milyar 949 milyon olarak gerçekleşmiştir.”ifadelerini kullandı.
KURUMLAR NEYİN SUNUMUNU YAPTI
Yapılan açıklamalarında ardından ise toplantı basına kapalı olarak devam etti ve bölge ve il müdürlükleri sunum yaptı. Yapılan sunumlarda bölge ve il müdürlüklerinin yaptığı çalışmalar ve projelerin neler olduğu ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.
OVALAR SUYA KAVUŞTU MU?
Ovaların suya kavuşamaması, Elazığ’ı çevreleyen dağların ağaçsız oluşu ve Pertek Köprüsünün yapılamaması gibi bir çok sorun bir yana dursun,bazı kurumların vatandaşların taleplerine karşılık veremediği gibi hizmet noktasında sınıfta kalmasına rağmen,toplantı da hangi şişirme veriler ile sunum yaptıkları kamuoyu tarafından oldukça fazla merak ediliyor.
HİZMET NOKTASINDA SINIFTA KALIYORLAR
Hiçbir bürokratla yakın ve uzaklığımız olmadığı gibi özel dostluk ve hasımlığımız da hiç olmadı. Şehrin sorunlarını yakından bilen ve takip eden gazeteci duyarlılığıyla kurumları ve bunların başındaki bürokratların çalışma ve performanslarını da yakından izliyor ve takip eden bir medya kuruluşu olarak,ilimizde ki bazı bürokrat ve kurumların halka hizmet noktasında sınıfta kaldığını biliyoruz.
KAMUOYU MERAK EDİYOR
Özellikle Elazığ’da görev yapan bazı bürokratların performansları göz önüne alınarak, geçmişte vatandaşların memnuniyetleri hakkında çalışmalar yapılmış, özellikle sosyal medya da birçok vatandaş bürokratik sorunlar nedeniyle zorluk yaşadıklarını ifade etmiş ve tepki göstermişti. Görev yaptığı kurumun performansı, proje konusunda üretkenliği ve vatandaşa hizmet noktasındaki çalışmaları göz önüne alındığında ilimizde birçok kurum müdürünün sınıfta kaldığı ve proje üretme konusunda başarısız olduğu belirlenmişti.Bu nedenle düzenlenen Elazığ il koordinasyon kurulu 2025 yılı 4. dönem toplantısında kurumların yaptığı sunumların neler olduğunu kamuoyu merak ediyor ve ilerleyen zamanlarda açıklanmasını bekliyor.