Fırat Gül: 'Taraftar haklı, biz de iç muhasebemizi yapıyoruz'
Ziraat Türkiye Kupası'nda istediği sonucu alamayan Elazığspor'da Teknik Direktör Fırat Gül, maçın ardından açıklamalarda bulundu.
Gül, sahaya genç ve tecrübesiz bir kadroyla çıktıklarını belirterek, “Bugün sahada dört-beş oyuncumuz hayatının ilk profesyonel maçına çıktı. Birinci, ikinci, üçüncü maçını oynayan futbolcularımız vardı. Bir yandan kazanmak istedik ama aynı zamanda bu kupa da bizim için bir fırsattı” dedi.
Sonucun beklentileri karşılamadığını dile getiren Gül, “Elbette skor almamız, tur atlamamız gerekiyordu. Bunun farkındaydık. Sorgulanması gereken taraflar var. Biz kendi içimizde bu sorgulamayı acımasızca yapıp yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Taraftarın tepkileriyle ilgili de konuşan Gül, “Taraftarın hakkıdır, çok da haklılar. Skor ve tur atlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Taraftar takımını galip, gol atarken, şampiyon olurken görmek ister. Bu en doğal hakları. Eğer bu istekler karşılanmıyorsa tepki göstermeleri de en doğal haklarıdır” dedi.
Lige odaklanacaklarını belirten deneyimli teknik adam, sakatlıkların da takımı etkilediğini vurguladı:
“Sezon başından beri hiçbir maça ideal kadromuzla çıkamadık. Bu bizim şanssızlığımız, mazeretimiz değil ama gerçek. Bu hafta bütün oyuncularımız takıma dahil olacak. Fuat’ın sakatlığı da geçiyor. Bundan sonraki süreçte daha farklı bir Elazığspor izleyeceğiz.”