Fenomen öğretmenlere MEB denetimi
Sosyal medyada öğrencileriyle çekilen videoları paylaşarak yüksek takipçi sayısına ulaşan öğretmen ve yöneticiler mercek altına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, gelen şikâyetler üzerine ülke genelinde inceleme başlatıyor.
CEZA VERİLECEK
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer alan hükümlere göre, öğrencilerin ses ve görüntülerinin paylaşılabilmesi için velilerden izin alınması gerekiyor. Bu kurala uyulmaması halinde, öğrencilere ve eğitim faaliyetlerine ait görüntü veya ses kayıtlarını mevzuata aykırı şekilde paylaşan öğretmenlere “kınama” cezası veriliyor.
Söz konusu kınama cezalarının, öğretmenlerin özlük dosyalarında 5 yıl süreyle muhafaza edildiği belirtilirken, uzmanlar izinsiz yapılan paylaşımların hukuki ve etik riskler taşıdığına dikkat çekiyor.