Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmesine karar verilen Fırat Üniversitesi'nin başvuru sahibi olduğu "Fırat’ın Çocukları İçin Teknoloji Yetkinlik Merkezi"nin açılışı yapıldı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasından sonra yapılacak okul tercihlerinde her bir üniversite kendi avantajlarını, imkânlarını ve şehrinin öğrencilere sunacağı güzellikleri anlatan tanıtım programları yaptılar.
Fırat Üniversitesi, büyük bir başarıya imza atarak uluslararası derecelendirme kuruluşu “Shangai Ranking Consultancy” tarafından yapılan 2022 yılı Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralamasında (ARWU) ilk 1000 üniversite arasında yer aldı. Sıralamaya göre Fırat Üniversitesi Dünyada ilk 901-1000 üniversite arasına girdi.
Bir şey değiştiğinde her şeyin değiştiğine en güzel ve somut örnek Fırat Üniversitesi oldu.
YKS sonuçlarının açıklandığı bu günlerde her bir üniversite öğrenci elde etmek için güzel çalışmalar yapıyor.
Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan ve 2021 yılında YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçilerek ülkemizin en iyi ilk 20 üniversitesi arasına girmeyi başaran Fırat Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bünyesinde oluşturulan bilimsel araştırma programı çerçevesinde doktora öğrencilerine burs sağlanması amacıyla Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ile iş birliği protokolü imzalandı.
Fırat Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Genel Mezuniyet Töreni, Atatürk Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın, Azerbaycan Ali Attestasiya Komissiyasına (Azerbaycan Yüksek Öğretim Kurumuna) anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
Fırat Üniversitesine ait Malatya yolu kesik köprü mevkiindeki arazi her dönem farklı projeler için gündeme geliyor ve bazı resmi kurumlar ile özel teşebbüslerin ilgi alanında bulunuyordu.
Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Binası’nın bulunduğu 13.700 m2 alan ile Malatya Yolu Üzerinde Kesikköprü Mevkiinde bulunan ve “Harput Yerleşkesi” sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750.000 m2 alanın takası gerçekleşti. Böylece iki kurum için de önem arz eden araziler ile ilgili önemli bir gelişme sağlanmış oldu.
Elazığ’da 'Çedene Bizden Sohbet Sizden' programı çerçevesinde 10 öğrenci Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile bir araya geldi.
Fırat Üniversitesi’nde Fırat Fest etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Fırat Üniversitesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü ortaklığında “Temiz Kampüs” etkinliği düzenlendi.
Türkiye – Slovakya Voleybol maçı için Elazığ’a gelen Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ı makamında ziyaret etti
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, A Milli Erkek Voleybol takımını ziyaret etti
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na Fırat Üniversitesi damga vurdu.
Fırat Üniversitesi TEKNOKENT, Fırat Teknoloji Transfer Ofisi, MÜSİAD, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğinde "6. Fırat Yazılım Teknoloji Proje Pazarı Ödüllü Yarışma" etkinliği düzenlendi.
Fırat’ta bir gün etkinliği kapsamında, Şanlıurfa Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri meslek tercihlerine yardımcı olması amacıyla Fırat Üniversitesini gezdi.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, öğrencilerin davetini geri çevirmeyerek öğrenci evinde sahur yaptı.
Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen “Elazığ Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi (BDTHM)” Projesi kapsamında Fırat Üniversitesi ile yapılan protokol gereğince, Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrencilerin katıldığı İhracat Elçileri İftar Programında başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi.
Geçtiğimiz haftalarda Fırat Üniversitesi’nde Elazığ’da yıllardır heyecanla beklenen Eczacılık Fakültesi’nin kurulacağını müjdeleyen Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yeni bir bölümün daha müjdesini verdi.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi’nde lisans eğitimi verecek olan Psikoloji Bölümünün açıldığını duyurdu.
Yurt genelinde olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Elazığ’da da çeşitli törenlerle coşkuyla kutlanıyor.
Bölgesel Amatör Lig 1. Bölge 3. Grup’ta normal sezonun son maçında 12Bingölspor’u konuk eden Fırat Üniversitesi GSK, rakibini 1-0 mağlup ederek grubunu 43 puanla lider olarak tamamladı
On bir ayın sultanı Ramazanın ilk teravih namazı, cuma akşamı iki yıl sonra camilerde cemaatle kılınacak. Ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve cumartesi günü ilk iftar yapılacak. İlk günün iftar saati ise 18.54. Gıda ürün fiyatlarının aşırı yüksek olması ise bu ramazanın geçmiş yıllardaki zengin ramazan sofralarından uzak bir ramazan yaşanmasına sebep olacak.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ramazan ayı vesilesiyle mesaj yayımladı.
Fırat Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) de eğitim gören çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci düzenlenen etkinlikte yemeklerini, kıyafetlerini, oyunlarını kültürlerine dair ne varsa anlatıp, tanıttı.
26 ilden 36 takım ve 185 kişinin katıldığı Badminton Türkiye Şampiyonası Elazığ’da açılış töreniyle başladı
Üniversiteler Voleybol 1. Lig Grup Birinciliği müsabakaları sona erdi
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı 2021 yılı başvuru sonuçları açıklandı. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi, Türkiye Bilimler Akademisi Konsey Üyesi ve TÜBİTAK 2019 Bilim Ödülü Sahibi Prof. Dr. Kazım Şahin TÜBİTAK 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında desteklenen araştırmacılar arasında yer aldı.