Erken teşhis hayatını kurtardı: Elazığlı Ravza Nur meme kanserini yendi
Elazığ'da 42 yaşındaki Ravza Nur Yıldırım, Sağlıklı Hayat Merkezi'nin davetiyle katıldığı taramada meme kanserine erken evrede teşhis konulmasının ardından altı aylık tedavi süreciyle sağlığına kavuştu.
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 3 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından gerçekleştirilen rutin tarama çağrısına yanıt veren Ravza Nur Yıldırım, merkeze başvurduktan sonra yapılan mamografi sonucunda meme kanseri teşhisi aldı. Erken teşhis sayesinde hızla tedavi sürecine başlayan Yıldırım, altı ay boyunca kemoterapi ve radyoterapi gördü. Tedavisini başarıyla tamamlayan Yıldırım, yeniden sağlığına kavuştu.
Erken teşhisin hayatını kurtardığını belirten Yıldırım, 40 yaş üzeri kadınlara çağrıda bulunarak, “Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından mamografi çekimine davet edildim. Yapılan tetkiklerde meme kanseri olduğum ortaya çıktı. Eğer aramasalardı, fark etmeyecektim. Mamografiyle ilgili önyargılarım vardı ama kabul ettiğim için şimdi çok mutluyum. Tedavim sonrası merkezdeki fizyoterapist, diyetisyen ve psikologlardan destek almaya devam ediyorum. 40 yaş üzerindeki tüm kadınlar hiçbir belirti olmasa bile mutlaka taramaya gitmeli” dedi.
Sağlıklı Hayat Merkezi hekimi Uzm. Dr. Mehmet Akif Açıkkapu da erken teşhisin önemine vurgu yaparak, “Hastamız Ravza Nur Yıldırım merkezimize davet edilerek mamografi taramasına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda meme kanseri tespit edildi ve ileri tedavi merkezine yönlendirildi. Tedavi sonrası diyetisyen, fizyoterapist ve diş hekimi desteği sağlandı. Bakanlığımız erken teşhis ve tedavi sürecinde vatandaşlarımıza tüm kurumlarıyla destek veriyor. 20 yaş üzeri kadınlara kendi kendine meme muayenesi, 40 yaş üzerindekilere yılda bir klinik muayene ve 40-69 yaş arası kadınlara mamografi çekimi öneriyoruz. Bu hizmetler Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.