ENDÜSTRİYEL GELİŞİM MALİ DESTEK PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Elazığ Ekonomi Platformu(ELEP)Haftalık Olağan Toplantısı Platform Üyesi TÜMSİAD Elazığ Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

ENDÜSTRİYEL GELİŞİM MALİ DESTEK PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ekonomi Platformunun bu haftaki konuğu Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu konuk oldu.

Toplantısının açılış konuşmasını yapan Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç,’’Fırat Kalkınma Ajansın çalışmalarının her zaman gündemde tutulması gerektiğine inanıyorum. Bölge yatırımcıları için önemli bir kurumsunuz. Biz de Elazığ Ekonomi Platformu olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı bölgesinde bulunan illere 16 milyon TL kaynak sağlayacak Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı hakkında ELEP Üyelerine Bilgiler veren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programının özel sektörün ortak ihtiyaçlarını hazırlamaya yönelik olarak kamu kurumları ile uyguladıkları 15. program olduğunu söyledi.

Bu programlar kapsamında Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'den gelen projelere 140 milyon TL'den fazla hibe kullandırdıklarının altını çizen Yoğunlu,Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programının özel sektörün ortak ihtiyaçlarını hazırlamaya yönelik olarak kamu kurumları ile uyguladıkları 15. program olduğunu söyledi.

Bu programlar kapsamında Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'den gelen projelere 140 milyon TL'den fazla hibe kullandırdıklarının altını çizen Yoğunlu, "Bu projeler kapsamında 250 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleşmiş olacak. Endüstriyel gelişim mali destek programı ile bölgemize 16 milyon TL kaynak sağlamış olacağız inşallah. Projesi başarılı olan yatırımcılarımıza program kapsamında 800 bin TL azami ve 100 bin TL asgari hibe desteği sağlanmış olacak" dedi.

Bu program ile bölgedeki sanayi üretiminin geliştirilmesinin yanı sıra imalat sanayisinin de kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini belirten Yoğunlu, "Bu program ile azami 800 bin TL hibe ile gerek ilimizdeki gerekse il dışındaki yatırımcılarımızı ilimizde yatırım yapmayı özendirmeyi hedefliyoruz. Program kapsamında mevcut işletmelerimiz de proje sunabilirler. Kobi statüsünde imalat yapan firmalarımız Elazığ'da ürün geliştirme, tasarım, yeni ürün üretme, katma değerli ürün geliştirmeye yönelik ARGE faaliyetleri için bizlere başvurabilir" şeklinde konuştu.