Elazığ Valisi Hatipoğlu, ELSAD'ın konuğu oldu
ELSAD istişare toplantılarının bu ayki konuğu Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu oldu.
Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) istişare toplantılarına devam ediyor. Derneğin bu ayki konuğu Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu oldu. Vali Hatipoğlu toplantıda yaptığı açıklamada "ELSAD yönetimini öncelikle şimdiye kadar yapmış olduğu bu güzel çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Tabii sivil toplum kuruluşları bizim için önemli yapılardır. Bir yerde gelişimin, ilerlemenin aynı zamanda kültürel anlamda, sanatsal anlamda yapılacak pek çok faaliyetimiz mihenk taşı sivil toplum kuruluşlarımızdır. Bu anlamda ELSAD'ın çalışmalarını daha önce başkan ziyaret ettiğinde de anlatmıştı. Umuyorum ki daha da üzerine koyarak bundan sonraki süreç içerisinde de çalışmaları gerçekleştirir. Ben her zaman için zeki insan kendi aklını, akıllı insan başkalarının da aklını kullanandır düsturuyla görevim gereği pek çok farklı mahfilde bir araya geliyorum. Onlardan istifade etmeye çalışıyorum. Dolayısıyla da sizler de bir kısmınızı zaten burada veya farklı platformlardan dolayı tanıdığımız arkadaşlar. İnşallah güzel günlerde, güzel faaliyetlerinizde sizlerle de bir arada oluruz. Elazığ'ın ciddi anlamda pek çok ihtiyacı olan hususlar var. Bunlarla ilgili olarak çeşitli çalışmaları sizler gözlüyorsunuz. Muhakkak ki daha iyisini yapmak bundan sonra da aynı şekilde çaba harcamaya, gayret göstermeye devam edeceğiz. İnşallah gücümüz yettiğince Allah takat verdikçe devam edeceğiz. Sizlerle bir araya gelmekten dolayı ben memnuniyetimi ifade ediyorum" dedi.
ELSAD Başkanı Av. Murat Erdoğan ise yaptığı açıklamada " Öncelikle sayın valimizin ilimizde yürüttüğü hizmetleri takdir ediyor, destekliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe olması, halkın sorunlarına doğrudan temas etmesi, güvenlik, ekonomi, kültür, turizm, tarım, sanayi ve ticaret gibi birçok alanda gösterdiği hassasiyet, şehit ailelerine ve toplumun tüm kesimlerine yakınlığı, taziyelere katılması, halkla birebir ilgilenmesi takdire şayandır. Bu çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyor, kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye artardı.
11 YILDA YÜZLERCE FAALİYETE İMZA ATTIK
Erdoğan "Derneğimiz bilim insanları, mühendisler, mimarlar, sivil toplum temsilcileri, iş insanları, kanaat önderleri, kadın komisyonları ve gençlik yapılanmalarıyla birlikte yaklaşık 120 kişilik geniş bir kadroyla faaliyet yürüten, yerelden güç alan, toplumu bütün yönleriyle kucaklayan güçlü bir sivil yapıdır. Sadece bir dernek değil, dostluk, kardeşlik ve insanlık değerleri üzerine inşa edilmiş büyük bir aile olarak hareket etmektedir. 11 yıllık geçmişinde yüzlerce faaliyete imza atmış, Elazığ'ın ve ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve ahlaki kalkınmasına somut katkılar sunmuştur. Kadın Komisyonu, Gençlik ve Üniversite Yapılanması gibi dinamik birimlerle toplumun tüm kesimlerine dokunan ELSAD; çözüm odaklı yaklaşımı, kapsayıcı yapısı ve yüksek duyarlılığıyla faaliyetlerine kararlılıkla devam etmektedir" diye konuştu.
HALKIN SESİ OLMAYI İLKE EDİNDİK
Başkan Erdoğan "ELSAD, sadece sorunları tespit eden değil; çözüm üreten, uygulama geliştiren ve halkın sesi olmayı ilke edinmiş bir kuruluştur. İlimizde aile yapısının korunması, gençliğin sağlıklı şekilde yönlendirilmesi, manevi ve ahlaki değerlerin yaşatılması, tarihimize ve kültürümüze uygun sağlam nesillerin yetiştirilmesi amacıyla: Uyuşturucu kullanımı ve ahlaki yozlaşma gibi tehlikelere karşı toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesi, Dijital bağımlılıklar, sanal kumar, şiddet eğilimi gibi gençliğe yönelik sosyal risklere karşı ortak çözüm modelleri geliştirilmesi, Aile, okul, mahalle ve dini kurumların bu mücadeleye aktif şekilde dâhil edilmesi gerektiğine inanıyoruz" diye kaydetti.
2025 yılı içinde derneğin yapmış olduğu çalışmaları maddeler halinde sıralayan Erdoğan "
-Elazığspor-Vanspor maçında yaşanan olaylara ilişkin sağduyu çağrısı yayımlandı.
- Fırat Üniversitesi Harput Yerleşkesi Projesine destek açıklaması yapıldı. Gazze için düzenlenen yardım kampanyasına bağış ve katılım sağlandı.
- Elazığ'daki kentsel dönüşüm sorunları ve müteahhitlerin artan maliyet talepleri kamuoyuna açıklandı.
- ETSO, TSO ve TOBB görüşmeleriyle il ekonomisi üzerine stratejik değerlendirmelerde bulunuldu.
- Elazığ Küçük Sanayi Sitesi yönetimiyle mevcut sorunlar ve yeni sanayi sitesi ihtiyacı görüşüldü.
- Ak Parti Milletvekili Rıdvan Nazırlı ile şehrin sosyal ve ekonomik yapısı üzerine istişarede bulunuldu.
GENÇLİK KOMİSYONU FAALİYETLERİ
- 19 Mayıs'ta dezavantajlı çocuklar için Uçurtma Şenliği düzenlendi.
- 23 Nisan'da Sevgi Evleri çocuklarıyla bayram kutlaması yapıldı.
- Hazar Baba Kayak Merkezi'nde gençlerle kar etkinliği gerçekleştirildi.
- Üniversite gençliğiyle mum boyama atölyesi yapıldı.
- Cezaevinde anneleriyle kalan çocuklara yönelik saç kesimi ve eğlence etkinliği düzenlendi.
- Hayatında hiç doğum günü kutlamamış yaşlı bir teyzeye sürpriz doğum günü etkinliği yapıldı.
KADIN KOMİSYONU FAALİYETLERİ
- ELSAD Kadın Komisyonu istişare toplantısı gerçekleştirildi.
- Toplantıya şehrin önde gelen kamu yöneticilerinin eşleri katılarak destek verdi.
Bayram öncesi yüzlerce yetim çocuğa kıyafet ve ayakkabı desteği sağlandı.
- Aşevi çalışmaları için gönüllü kadınlar bir ay boyunca destek verdi.
- Cezaevindeki çocuklarla birebir ilgilenilerek anne-çocuk iletişimine katkı sunuldu.