Elazığ Valiliği'nde önemli uyarı
Elazığ Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 19 Ocak 2026 Pazartesi günü bazı kurum ve kuruluşlarda eğitime ara verildiğini açıkladı.
Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü’ne bağlı veya denetiminde bulunan kreşler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, gündüz bakım evleri ve kurslarda 19 Ocak 2026 Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan malul, engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı belirtildi. Ayrıca anne ve babası çalışan, anaokulu ve kreşe devam eden çocuğu bulunan personel ile engelli çocuğu bulunan personelden birinin de aynı tarihte idari izinli sayılmasına karar verildiği ifade edildi.
Valilik açıklamasında, sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumunun ise hizmetin gereği olarak ilgili birimlerce değerlendirileceği vurgulandı.
Öte yandan ilçelerde alınacak kararların, ilçe şartlarına göre kaymakamlıklar tarafından belirleneceği kaydedildi.