Elazığ OSB ihmal edilmemeli
Elazığ'da gece saatlerinde ani ve sağanak yağış sonucu Yurtbaşı bölgesinde meydana gelen sel ve taşkınlar hem belde de hem de Organize Sanayi Bölgesi'nde büyük zarara neden oldu. Yaşanan afetin ardından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Başkanı İdris Alan başta olmak üzere zararların giderilmesi için acil çağrıda bulunuldu.
Yaşanan bu doğal afet neticesinde, sanayi bölgemizin altyapısında ve üretim tesislerimizde ağır maddi hasarlar meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre sahada tespit edilen acil durumlar aşağıda özetlenmiştir:
1. Altyapı ve Ulaşım Tahribatı
Sel sularının şiddetli akıntısı nedeniyle bölgemizdeki ana ve ara bağlantı yollarının birçoğunda ciddi çökmeler ve yarılmalar meydana gelmiş, ulaşım kısmen durma noktasına gelmiştir.
2. Enerji Altyapısı ve Elektrik Kesintisi
Afetin şiddetiyle bölgemizi besleyen elektrik iletim hatlarında kopmalar ve ağır hasarlar meydana gelmiştir. İletim hattının aldığı bu zarardan dolayı, hem olası tehlikelerin (çarpılma, yangın vb.) önüne geçmek hem de şebeke onarım çalışmalarını yürütebilmek amacıyla bölgede zorunlu olarak elektrik kesintisi yapılmıştır.
3. Yapısal Hasarlar
İşletmelerimizin sınırlarını belirleyen ve koruyan fabrika istinat ve taş duvarları selin tazyikine dayanamayarak yıkılmış ve patlamıştır.
4. Tesis Su Baskınları
Su seviyesinin hızla yükselmesi sonucunda birçok fabrikamızın üretim alanlarını, depolarını ve idari kısımlarını su basmış; makine parkurları ve ham madde stokları zarar görmüştür.
Olayın yaşandığı andan itibaren Elazığ OSB Yönetimi olarak acil eylem planımız devreye alınmış olup; OSB olarak su tahliyesi, yol açma, güvenliği sağlama ve enerji hatlarının onarımı çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.
Bölgemizde faaliyet gösteren tüm sanayicilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; can kaybı yaşanmamış olmasını en büyük tesellimiz olarak görüyoruz. Süreçle ilgili gelişmeler kamuoyu ve sanayicilerimizle paylaşılmaya devam edilecektir.
Gereğini bilgilerinize arz ederiz.”